• Dries de Swart
  • Dries de Swart

´Out of the box´ op Fenexpo

GORINCHEM Het startschot voor de 3 dagen durende Fenexpo klonk gistermiddag in de Evenementenhal, waarna Ton den Breejen de genomineerden van de Ondernemersprijs voor Scholieren bekendmaakte. Dit, onder het toeziend oog van een gezellig aantal bezoekers.

Door Laura van Horik

Afgelopen donderdag vonden er 8 presentaties plaats met ideeën van scholieren voor de Ondernemersprijs. Marcel Doodkorte zat in de jury en vertelt op de Fenexpo: ,,We willen als Gorinchem een jonge stad zijn en een stad waarin je wilt leven en werken. Ik ben verbaasd over de ideeën van de scholieren; ze hebben echt lef getoond en ´out of the box´ gedacht." Ton den Breejen voegt hieraan toe dat de jongeren hun energie de vrije loop hebben gelaten en, in positieve zin, geen grenzen kennen. Allereerst reek hij dan ook een aanmoedigingsprijs uit en vervolgens maakte hij de 3 genomineerden bekend. De eerste genomineerde is het groepje bestaande uit Gerdiene Bot, Coen Reijersen en Gert-Jan van Leerdam van het Gomarus. Zij ontwikkelden een hulpapp voor ouderen en hulpbehoevenden. De volgende is Ian van der Loo van het Fortes Lyceum met het idee om sneakers en kleding te restaureren en te verkopen. De laatste genomineerde bestond uit het groepje van Jonathan Breijer, Ivan Willemse en Ricardo Lommers van de Windroos. Zij hadden het idee om stroom op te wekken en accu´s op te laden door te fietsen of door middel van een zonnepaneel.

UITDAGING Niet alleen voor de Ondernemersprijs is er 'out of the box' gedacht, maar ook op de Fenexpo zelf, zegt Fennema. ,,We zijn dit jaar een stuk groter met 240 bedrijven en hebben het ruimer opgezet. We hebben extra gas gegeven en mensen kunnen enthousiasmeren. We waren pas een kwartier open en toen liep het al vol met mensen." Volgens Fennema is de beurs gewoon even iets anders; bijpraten met bestaande relaties, nieuwe contacten opdoen en de uitdaging aangaan om jezelf op een goede manier te presenteren. ,,Ik geloof in contact. Online koffie drinken bestaat nog steeds niet, dus dit soort evenementen zijn daarvoor ideaal", aldus Fennema.

De genomineerden van de Ondernemersprijs voor Scholieren gaan hun ideeën nu verder uitwerken, waarna de winnaar op 7 juni bekendgemaakt wordt.