• Geofort
  • Geofort
  • Geofort
  • Geofort

24-uurs Hackathon tijdens Start Fortenseizoen

HERWIJNEN Op zaterdag 14 april wordt het forten- en waterlinieseizoen officieel geopend met een 24-uurs Hackathon. In het Geofort bij Leerdam - het leukste kindermuseum van Nederland - bouwen wizzkids de Nieuwe Hollandse Waterlinie na in de digitale wereld van Minecraft. Generaal Kraijenhoff zal om 12.00 uur de eerste digitale steen leggen, ruim 200 jaar na start bouw van deze Waterlinie.

De Hackathon is het startsein voor een weekend vol feestelijke activiteiten op de forten, vestingsteden en waterlinies op 14 en 15 april. Kom kijken en ontdek ons prachtige erfgoed van Edam tot Bergen op Zoom. Een compleet overzicht van de activiteiten tijdens Start Fortenseizoen staat op www.startfortenseizoen.nl.
 

Nederland telt 10 waterlinies: verdedigingslinies bestaande uit vestingen, forten en bunkers met een ingenieus systeem van sluizen, dijken en kanalen. Bij het naderen van de vijand konden grote stukken land onder water worden gezet, niet diep genoeg voor schepen en te diep voor man en paard. Inmiddels heeft een groot aantal forten een nieuwe bestemming gekregen. www.forten.nl