• Soroptimistclub
  • Soroptimistclub
  • Soroptimistclub

3660 euro op voor stichting Leergeld

3660 euro op voor stichting Leergeld

GORINCHEM Afgelopen december heeft Soroptimist club Merwekring een wijnactie gehouden. Hierbij werden vooraf geselecteerde mooie wijnen ter verkoop aangeboden en ging een vast bedrag per fles naar het goede doel, in dit geval stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Met deze actie werd 3660 euro opgehaald.

Met deze actie vlak voor de feestdagen heeft Soroptimist club Merwekring een mooi bedrag opgehaald dat ingezet kan worden om kinderen, die opgroeien in een gezin met een laag inkomen, kansen te bieden om mee te doen met schoolse,- en buitenschoolse activiteiten. Door de (financiële) belemmeringen en blokkades voor deze activiteiten weg te nemen, probeert Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden te voorkomen dat kinderen sociaal geïsoleerd raken.

Coördinator van Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Bob van de Burgt mocht 7 maart 2018 een cheque van maar liefst € 3.660,- in ontvangst nemen. Deze gift was welkom omdat Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden sterk afhankelijk is, naast de subsidie die zij ontvangen vanuit Avres, van giften vanuit private fondsen en het bedrijfsleven. Bob van de Burgt gaf tijdens de overhandiging aan enorm dankbaar te zijn: ,,Wij kunnen hierdoor een grote groep kinderen weer mee laten doen!"