• Egbert Egberts

90-jarige club pakt groots uit

GORINCHEM Bij GKV Enomics haalt men dit jaar de slingers en ballonnen uit de kast. Op 13 maart bestaat de korfbalvereniging officieel 90 jaar, maar op zaterdag 16 maart gooit men de feestelijk versierde bal pas echt door de korf.

door Egbert Egberts

,,Dan hebben de meeste leden gelegenheid om deel te nemen aan activiteiten en in de avond openen we officieel het jubileumjaar in onze kantine. Uiteraard onder het genot van een hapje en drankje", aldus voorzitter Wim den Besten.
Bestuurslid pr, communicatie en vrijwilligerszaken Marieke van Velsen, belast met de jubileumactiviteiten verhaalt: ,,Op zaterdag 15 juni wordt de reünie georganiseerd voor (oud-)leden. Graag zien we zoveel mogelijk van hen terug tijdens de speciaal daartoe georganiseerde avond in onze kantine aan de Schelluinsekade. Maar we zijn ook op zoek naar historisch materiaal, zoals oude kiekjes en beelden. Wie deze in bezit heeft verzoeken wij om deze digitaal naar ons toe te sturen via jubileum@gkv-gorinchem.nl met een korte beschrijving erbij wat (of wie) er op de foto te zien is, in welk jaar, en waarom deze foto zo speciaal is. Op 15 juni wordt een speciale tentoonstelling daarvoor ingericht." Van Velsen wil zelf graag haar oude vriendinnen van de juniorentijd rond 1986 weer ontmoeten. ,,Wil heel graag weten wat er van hen geworden is. Maar ik denk dat anderen ook hun mede-spelers van toen graag weer willen zien. Een reünie biedt daar ook de kans toe."
Wim den Besten: ,,Eveneens op 15 juni zetten de mannen van de LVC zich weer in om een speciale veiling tot een groot succes te maken. Daartoe kunnen leden en oud-leden kavels aanmelden. Workshops, clinics, kookactiviteiten, wat men bedenken kan om geld voor de club te genereren is welkom. Daarvan financieren we de jubileumactiviteiten en zaken als materialen voor de vereniging. We hebben een prachtige accommodatie waar we zelf de onderhoud van verzorgen." De voorzitter zou zelf graag het derde team waarmee hij in de jaren zeventig derde van Nederland is geworden op afdelingsniveau de handen willen schudden. ,,Deze groep vrienden van toen zijn wellicht het voorbeeld van hoe de sfeer binnen onze club is. Wij zijn één grote familie, van ruim 350 leden, die met elkaar optrekken om plezier te beleven aan onze sport. En daarbij soms ook op een hoog niveau als hechte selecties met elkaar tot prestaties kunnen komen."
Marieke van Velsen haalt daarbij aan dat het ook de bedoeling is dat oud-leden die bij andere clubs zijn gaan spelen en/of nu elders wonen vooral worden gezocht. ,,Hopelijk kunnen zij bereikt worden door GKV'ers van toen. Door bijvoorbeeld dit artikel te delen of naar de berichten op onze website over ons jubileumfeest door te sturen. Op onze site www.gkv-gorinchem.nl hebben we alle activiteiten onder '90 jaar GKV' samengevat. En daar kan men zich ook aanmelden voor de reünie."
Voorzitter Den Besten besluit: ,,Ik ben trots op de vrijwilligers die het jubileumjaar tot één groot feest willen maken."