Aanvragen Gastvrij Gorinchempas start op 26 september

GORINCHEM Iedereen kan vanaf zaterdag 26 september de Gastvrij Gorinchempas aanvragen via www.parkerengorinchem.nl. Met de pas kunnen inwoners en bezoekers van Gorinchem vanaf 1 oktober snel, simpel en voordelig parkeren in de binnenstad. Zo krijgen ze korting op de tarieven in de parkeergarages Kweeklust en Kazerneplein. Daarnaast biedt de Gastvrij Gorinchempas korting op de entreeprijs van het Gorcums museum.

Iedereen kan gratis de pas aanvragen via de website www.parkerengorinchem.nl. Geïnteresseerden kunnen zich via deze website registreren. De pas wordt daarna thuisgestuurd. Via een automatische incasso betalen parkeerders achteraf per minuut voor het parkeren. Teveel betalen is daarmee verleden tijd. De Gastvrij Gorinchempas is te gebruiken in meer dan 100 andere gemeenten in Nederland.

Zodra een bezoeker na registratie op de website met zijn of haar auto bij de parkeergarage aankomt, wordt het kenteken herkend en gaat de slagboom automatisch open. Bij het wegrijden opent de slagboom ook weer automatisch. Betalen bij de automaat en een parkeerkaartje meenemen bij de slagboom is niet meer nodig. Op de grote parkeerterreinen op straat checken parkeerders met de Gastvrij Gorinchempas in- en uit bij één van de speciale paslezers die hier vanaf 1 oktober komen te staan.

De Gastvrij Gorinchempas maakt deel uit van het nieuwe parkeersysteem dat op 1 oktober operationeel is in de parkeergarages. Met het nieuwe parkeersysteem is het straks weer mogelijk om achteraf te betalen met pin en/of contant geld in de parkeergarages. De Gastvrij Gorinchempas biedt bezoekers een extra service die parkeren nog makkelijker en voordeliger maakt.

De Gastvrij Gorinchempas biedt korting op de parkeertarieven in de parkeergarages. Tijdens de introductieperiode van 1 oktober 2015 tot 1 januari 2016 geldt voor het tweede uur parkeren een korting van 50%. Bezoekers betalen dan € 0,80 per uur in plaats van € 1,60 per uur. Het derde uur parkeren is gratis. Vanaf het vierde uur geldt het volle tarief. Op de parkeertarieven op straat geldt overigens geen korting.

Tijdens de introductieperiode maken aanvragers van de Gastvrij Gorinchempas ook kans op mooie prijzen. Twaalf weken lang worden elke week 1 jaar gratis parkeren in de parkeergarages en waardebonnen van de winkeliers van Hartje Gorkum verloot.

Naast de korting op tarieven in de parkeergarages, biedt de Gastvrij Gorinchempas nog meer voordelen. Tijdens de introductieperiode van de pas geldt een korting van 50% op de entreeprijs van het Gorcums museum. Binnenkort volgen nog meer acties, onder andere van Gorcumse ondernemers.

Tijdens de Botenbeurs op 26 september kunnen bezoekers de Gastvrij Gorinchempas vanaf 09.00 uur ter plekke aanvragen bij de stand van de Gemeente en Stadsparkeren. Stadsparkeren is de leverancier van het systeem dat de Gorinchempas mogelijk maakt. Bezoekers krijgen de pas na aanmelding direct mee. De eerste 100 aanvragers krijgen een leuke attentie.

Als gevolg van het nieuwe parkeersysteem is belparkeren in de parkeergarages met Yellowbrick, Myorder en MKB Brandstof niet meer mogelijk. Gebruikers van Parkmobile kunnen nog wel makkelijk parkeren en achteraf afrekenen, mits zij deze optie instellen op de persoonlijke klantpagina. Achteraf betalen op straat blijft gewoon mogelijk met alle providers van belparkeren. Parkeerders kunnen er ook voor kiezen om op straat vooraf te betalen met de pinpas.

Voor meer informatie kijk op www.gorinchem.nl/parkeren en vanaf 26 september op www.parkerengorinchem.nl.