• Politie Lek en Merwede

Actie rent-a-cop goed verlopen

GORINCHEM De eerste rent-a-cop-actie van politie Lek en Merwede zit er weer op. Tijdens de actie hebben politieagenten verschillende problemen opgelost die burgers zelf op de agenda zette. Politieagent Van der Velde: "we zijn op veel plekken in Gorinchem geweest!"

door Kevin de Bruin

De actie vond plaats op 16 mei tussen 14:30 en 22:00. Via Facebook konden mensen doorgeven wat zij graag op de agenda van de politie zouden zetten. Met de actie wilde de politie een goed signaal aan de burgers geven door zichtbaar in de wijk te opereren. Zichtbaar waren ze zeker. Tijdens de actie was de politie op verschillende plekken in Gorinchem actief. Zo gingen agenten aan de slag met meldingen in Gorinchem-Oost, de binnenstad, de Gildenwijk en de Haarwijk.

Zo is er op de Bachlaan iemand aangehouden die meer dan 78 km per uur reed. Er zijn onder andere bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden, rijden zonder rijbewijs op zak te hebben en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Ook zijn veel automobilisten en fietsers aan de kant gezet om ze te waarschuwen dat hun rijgedrag een gevaar is voor anderen. De politie heeft met deze actie voornamelijk gewaarschuwd. ,,We keren binnenkort terug en dan gaan we zeker strenger handelen."

Volgens Van der Velde is de actie erg goed ontvangen. ,,We merkten dat onze aanwezigheid in de wijken erg werd gewaardeerd en er is vraag naar een vervolgactie." Een groot deel van de meldingen is behandeld. De politie wil in de nabije toekomst nog een nieuwe rent-a-cop-actie organiseren.