Activiteiten in Bibliotheek Gorinchem

GORINCHEM In de zomermaanden staan er weer een aantal leuke en leerzame kinderactiviteiten op de agenda van Bibliotheek Gorinchem. Een greep uit het inspirerende aanbod vind je hieronder.


Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op woensdag 25 juli tussen 14.00 uur en 16.00 uur een greenscreenfoto met zelfgetekende achtergrond maken. Daarmee leren ze wat de mogelijkheden zijn van het greenscreen. Is de wereld die je ziet om je heen ook wat er werkelijk is? Na deze workshop zie je veel van deze techniek op tv en in de reclame, want jij wordt een echte expert in het herkennen van wat echt is en wat nep. Aanmelden kan via www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie in de bibliotheek, kosten zijn €2,- per persoon.


Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op vrijdag 3 augustus tussen 10.00uur en 12.00 uur binnenlopen en aan de slag met de Ozobot. Dit is een minirobot die geprogrammeerd kan worden met kleuren en lijnen. Je kunt de Ozobot commando's geven door middel van geheime codes. Met elkaar wordt er een route uitgezet en leer je zo al spelenderwijs wat programmeren is. De toegang is gratis.