• GeoFort

Ontdek en beleef klimaat(verandering) bij GeoFort

HERWIJNEN 5 en 6 oktober is het Weekend van de Wetenschap. Beleef en ontdek dit weekend klimaatverandering bij GeoFort. Met Minecraft, een expeditie naar de kern van de aarde en op zondag 6 oktober een lezing (8+) voor jong en oud en de lancering van de nieuwe klimaatspeurtocht.

Tijdens Weekend van de Wetenschap kan jong en oud dit thema ontdekken en beleven op het spannende forteiland GeoFort.

In de virtuele wereld van Minecraft ervaren bezoekers hoe het is als de zeespiegel stijgt. Met Expedition Earth reist men naar de kern van de aarde, op zoek naar nieuwe energiebronnen. Daarnaast lanceert GeoFort zondag 6 oktober voor het eerst de klimaatspeurtocht. Een tocht over het forteiland waarbij on- en offline in elkaar overstromen. Met behulp van QR codes ontdek je met de speurtocht interessante weetjes en feitjes over het klimaat.

Op zondag 6 oktober geeft wetenschapper Dr. Lisette de Senerpont Domis een familielezing. Ze vertelt in begrijpbare taal over klimaatverandering. Met veel voorbeelden, vragen en leuke weetjes. De familielezing is gratis bij te wonen en bedoeld voor zowel kinderen (8+) als volwassenen. Reserveren: www.geofort.nl/agenda/weekend-van-de-wetenschap/.