Ans de Koning-Donker exposeert in Het Gasthuis

GORINCHEM In verpleeghuis Het Gasthuis in Gorinchem is een expositie met werk van Ans de Koning-Donker te bewonderen. Haar kleurrijke schilderijen worden tot en met januari tentoongesteld in deze locatie van Rivas Zorggroep aan de Banneweg 61 in Gorinchem.

Ans vindt het bijzonder om in Het Gasthuis te exposeren. Zelf kwam ze namelijk in het voormalige Gasthuis in de Haarstraat ter wereld. Haar beide ouders waren geboren en getogen Gorcummers. Hoewel Ans haar creativiteit in haar werk als schooljuf kwijt kon, heeft zij na haar pensioen meer tijd om te schilderen. ,,Veel werk is figuratief en kleurig", zegt Ans. ,,Een paar schilderijen zijn abstract. Meestal weet ik eerst de naam van het schilderij. Daarna begint het schilderen en krijgt het langzaam zijn vorm. Ik beleef erg veel plezier aan mijn hobby en hoop dat de kijkers van mijn schilderijen genieten."

In verpleeghuis Het Gasthuis zijn regelmatig exposities te zien. Deze exposities dragen bij aan een prettige sfeer voor patiënten en bezoekers. Dit past binnen het Planetree-concept voor mensgerichte zorg waar Rivas mee werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur centraal.

Fotobijschrift: Een van de kleurrijke schilderijen van Ans de Koning-Donker