• ZHZActueel

Arrestatieteam houdt tweetal aan voor overvallen op fietsenzaak in Gorinchem

GORINCHEM - Een arrestatieteam van de politie Rotterdam heeft op 29 maart twee Gorkummers van 23 en 29 jaar aangehouden. Ze zouden op 23 februari én op 7 maart fietsenwinkel Bike Totaal aan de Marinus Spronklaan in Gorinchem hebben overvallen.

 

Op 23 februari kwam het tweetal de winkel in, waar op dat moment twee personeelsleden en een klant aanwezig waren. De overvallers dreigden met een mes en een vuurwapen en gingen er vandoor met geld uit de kassa. Op 7 maart liepen twee mannen dezelfde winkel binnen en bedreigden het aanwezige personeel opnieuw met een vuurwapen en mes. De mannen eisten geld en toen ze dit wisten te bemachtigen, gingen ze er vandoor.

 

Op 23 februari startte het Regionaal Overvallen Team van de politie in Rotterdam een onderzoek., waarin de tweede overval van 7 maart vanzelfsprekend werd meegenomen. Er werd onder meer aan buurtbewoners gevraagd of zij mogelijk iets gezien hadden en werd gezocht naar eventuele sporen. Uit het onderzoek kwamen de namen van de verdachten naar voren. Doordat zij als vuurwapengevaarlijk bekend staan, werd de aanhouding door een arrestatieteam uitgevoerd. Niet voor niets: bij een van de verdachten werd een geladen vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Beide mannen zitten vast.

 

Foto: Archief/ZHZActueel