• Kevin de Bruin
  • Kevin de Bruin
  • Kevin de Bruin

Auto's bekrast in Lingewijk

GORINCHEM Kim Langerak is woest. Vandalen hebben in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni haar auto bekrast. ,,De dader is gek zijn zijn hoofd", verzucht de gedupeerde Kim Langerak. Haar auto is niet de enige die die nacht bekrast is. In totaal zijn er vijf auto's beschadigd in de Lingewijk.

De schade aan de auto is enorm. Grote krassen lopen over de lengte van haar auto. Terwijl Kim Langerak de schade aan haar auto toont, is haar buurman net bezig met het fotograferen van de schade aan zijn auto. Ook daar enorme krassen over de zijkant en de motorkap van de auto. ,,Het moet wel een dronkemansdaad geweest zijn, dit doe je toch niet als je nuchter bent?", verzucht Kevin, de vriend van Kim Langerak

Alle beschadigde auto's stonden geparkeerd op de parkeerplaats bij de Loevesteinlaan in de Lingewijk. Kim en Kevin hebben direct aangifte gedaan bij de politie. ,,Maar ik heb niet het idee dat de politie actief op zoek gaat naar de dader. dat kan ook niet, ben ik bang, we hebben geen enkel aanknopingspunt."

Kim is daarom op zoek naar getuigen of camerabeelden. Ze plaatste onder andere een oproep op een facebookpagina voor Gorcumers. De gouden tip volgde niet, maar uit de reacties op Facebook blijkt wel dat het niet de eerste keer is dat auto's in de Lingewijk door vandalen worden beschadigd. ,,Verleden jaar zijn er auto's onder de witte verf gesmeerd, ook in de Lingewijk", reageert Gea Van Heumen-van Den Brand op Facebook. En Rick van Horssen schrijft: ,,Mijn auto is 9 juni ondergespoten met graffiti. Vermoedelijk ook in de Lingewijk." 

De politie meldt dat er twee keer aangifte is gedaan wat betreft de beschadigde auto's in de nacht van 14 op 15 juni. ,,Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niet meer auto's beschadigd zijn", verduidelijkt politiewoordvoerster Elianne Mastwijk. ,,Wij zien nog vaak dat mensen in dit soort gevallen geen aangifte doen." Toch adviseert de politie met klem om dat wel te doen, want dit kan het onderzoek volgens de politie zeker verder helpen. Ook wie iets verdachts ziet, wordt verzocht dit altijd bij de politie te melden.