Avelingengroep maakt bruggen schoon

GIORINCHEM De houten fiets- en loopbruggen in Gorinchem worden deze weken met een hogedrukspuit gereinigd door medewerkers van Avelingen Groep. Na de schoonmaak wordt door de gemeente bekeken of verder onderhoud aan de bruggen nodig is.

Vuil en groene aanslag op de bruggen maken dat niet goed bekeken kan worden, of onderhoud nodig is. Daarom is de hulp van medewerkers van Avelingen Groep ingeroepen. Gilbert Duijzer vindt het een leuke klus. ,,Het is weer eens wat anders. We zijn nu bezig in het Gijsbert van Andelpark. Vooral in de naden en kieren van het hout zit veel vuil. Dat blijft lang nat en kan verrotting van het hout veroorzaken. Met een hogedrukreiniger kunnen we dat vuil goed verwijderen." Na de schoonmaak zien de bruggen er weer als nieuw uit en kan waar nodig ander onderhoud worden ingepland.

Avelingen Groep verricht voor de gemeente Gorinchem, naast incidentele klussen als deze, structureel groenwerkzaamheden. Ook de schoonmaak op het stadskantoor van Gorinchem wordt uitgevoerd door medewerkers van het werk-leerbedrijf.

Onderschrift bij foto: Gilbert Duijzer aan het werk op één van de bruggen bij het Natuurcentrum.