• Avres

Avres verhuist naar Meerkerk

GORINCHEM Het pand van Avres aan de Avelingen 2-6 in Gorinchem wordt in de verkoop gezet en 150 ambtenaren van Avres gaan werken vanuit een pand in Meerkerk. Voor de 193 medewerkers van de sociale werkplaats (SW-medewerkers, red.) gaat Avres op zoek naar werkplekken op kleinere locaties. Het Algemeen Bestuur stemde donderdag met een grote meerderheid in met de huisvestingsplannen van Avres. Voorzitter Bart Bruggeman: ,,Met deze maatregelen zetten we een belangrijke stap om de visie van Avres verder te concretiseren. Het pand wordt te groot voor de 193 SW-medewerkers die hier nog werken op beschutte werkplekken."

Avres gaat voor de SW-medewerkers op zoek naar kleinere locaties, verdeeld over de arbeidsmarktregio om deze mensen te huisvesten. Naar verwachting zijn dat er 2 in Gorinchem en 1 in Leerdam. Zo wordt binnenkort een locatie in de Schelluinsestraat in Gorinchem betrokken waar ruimte is voor ruim 50 SW-medewerkers. Ook kunnen er steeds meer mensen aan de slag bij ondernemingen waar SW-medewerkers ook nu al werkzaam zijn. Zorgvuldigheid staat natuurlijk voorop. Voor iedere medewerker wordt individueel gezocht welke werkplek het meest geschikt is.

Tot nu toe werken de ambtenaren van Avres nog vanuit de verschillende gebouwen van voor de fusie tussen de Avelingen Groep en de RSDAV; Avelingen-West en het Stadhuisplein in Gorinchem. Een gezamenlijk gebouw, centraal in de regio met genoeg werkplekken zodat alle medewerkers kunnen samenwerken, helpt de ontwikkeling van een gezamenlijke organisatiecultuur. Overlegruimtes, vergaderplekken en trainingsruimtes, die ook door samenwerkingspartners in de regio gebruikt kunnen worden, maken dat Avres ook fysiek de verbindingsplek wordt waar partijen verbinden en ontwikkelen.

Het Klantcontactcentrum en de spreekkamers op het Werkplein in Gorinchem blijven in gebruik. Daarnaast wordt gezocht naar laagdrempelige spreeklocaties in de regio.