• Barthel Brussee
  • Barthel Brussee
  • Barthel Brussee
  • Barthel Brussee

Barthel Brussee exposeert bij Galerie de Etage

GORINCHEM Elke twee jaar maakt de Leidse kunstenaar Barthel Brussee een fietstocht naar een Europese hoofdstad. Onderweg maakt hij minimaal een schilderijtje of een tekening. Na afloop van de reis publiceert hij alles in een boekje samen met een kort reisverslag. Twee jaar geleden vertrok hij via Gorinchem naar Rome, en exposeerde zijn beeldend reisverslag bij boekhandel Cursief/ Galerie de Etage.

Afgelopen zomer reed hij oostwaarts naar Berlijn. Een reis met dezelfde opzet. Met een fietstas vol schilderspullen en een klein tentje ging hij onderweg. Eerst langs de Rijn, daarna de bergen in en via een omweg naar de Duitse hoofdstad. De schilderijtjes, aquarellen en tekeningen en digitale werken die hij (vanwege het slechte weer) op zijn telefoon maakte, zijn samen met teksten uit zijn dagboek bijeen gebracht in een boekje. Speciaal voor zijn fans in Gorinchem komt hij het resultaat weer exposeren bij Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage.

Brussee is een echte volhouder. Niet alleen vergt het discipline en een strak dagritme om elke dag weer dat werk te maken, ook vroeg Brussee het uiterste van zichzelf om de terugreis ook weer per fiets te doen. Totaal toch zo'n 2000 kilometer

Tijdens de opening van de expositie van de gemaakte schilderijtje en tekeningen zal Barthel Brussee zijn boekje presenteren en over zijn avonturen tijdens de reis vertellen, iets wat hij kan als geen ander. De expositie is van 12 november t/m 7 januari.

De opening is tijdens de Culturele Route van 12 november om 15.00 uur bij Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage, Kruisstraat 4, 4201 GE, Gorinchem

Tijdens de Culturele Route van 12 november wordt ook voor het eerst de Pakje Kunst automaat in gebruik genomen. Pakjes Kunst trekken uit een sigarettenautomaat voor 4 euro.