Beatrixziekenhuis ontvangt Spataderkeurmerk

GORINCHEM Het Beatrixziekenhuis heeft onlangs het Spataderkeurmerk ontvangen van de Hart&Vaatgroep. De toekenning van dit keurmerk betekent dat de zorg rond de behandeling van spataders voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Zo kenmerkt een ziekenhuis met een keurmerk zich onder andere door het stellen van een diagnose en behandelplan op één dag en een breed aanbod aan behandelmogelijkheden. Daarnaast voert een ziekenhuis een duplex-onderzoek uit, waarbij de doorstroming van het bloed en de kleppen worden onderzocht om de ernst van de spataderen te bepalen.

,,We zijn erg trots op de toekenning van het keurmerk", vertelt Gerhard Hajer, vaatchirurg in het Beatrixziekenhuis. ,,Hierdoor is het voor onze patiënten duidelijk dat onze spataderzorg aan zeer hoge normen voldoet. We zijn continue bezig om onze zorg te optimaliseren en dit keurmerk laat zien dat we goede zorg leveren aan patiënten met spataderen."

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet een ziekenhuis aan een aantal kwaliteitscriteria voldoen. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en vaatlaboranten. Hajer: ,,Het Spataderkeurmerk 2015 biedt een zeer gedetailleerd inzicht in de zorg rond spataderen. Zo kenmerkt een ziekenhuis met een keurmerk zich onder andere door de snelheid waarmee iemand geholpen wordt. In het Beatrixziekenhuis weten patiënten binnen een dag waar ze aan toe zijn en wordt er indien nodig dezelfde dag nog een behandelplan opgesteld."

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. Doel van het Spataderkeurmerk is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars over de kwaliteit van de spataderzorg.

Voor meer informatie over de zorg in het Beatrixziekenhuis en andere diensten van Rivas Zorggroep is te vinden op de vernieuwde website www.beatrixziekenhuis.nl of bel Rivas Zorglijn 0900-8440. Meer informatie over de Hart&Vaatgroep is te vinden op www.hartenvaatgroep.nl.

Bijschrift foto: Vaatlaborant Terry Griep-Ekelmans (links) en vaatchirurgen Sylvia de Jong en Gerhard Hajer van het Beatrixziekenhuis zijn erg trots op de toekenning van het Spataderkeurmerk.