• Kevin de Bruin

Benefietactie in Old Dutch

GORINCHEM Stel je voor dat je terminaal ziek bent. Je hebt een laatste wens, maar deze wens kun je niet zelfstandig vervullen. Jan Wouters, eigenaar van café Old Dutch, merkt op dat het hard nodig is dat mensen je dan helpen. Daarom organiseert hij 14 december een benefietavond.

door Kevin de Bruin

Het idee ontstond nadat Wouters een trouwe klant wilde helpen. Deze klant is terminaal ziek en had nog èèn wens: een wedstrijd bijwonen van zijn favoriete voetbalclub Feyenoord. Ook deze vriend kon deze wens niet langer zelfstandig uit laten komen. "Dit staat me ontzettend zwaar aan mijn hart. Hij is een ontzettend goede vriend is", vertelt Wouters, "en ik ben ontzettend blij dat Stichting Ambulance Wens klaarstond om te hulp te schieten." Binnen enkele dagen tijd is geregeld dat die vriend zijn huis uit kon worden geholpen en met een ambulance toch naar de wedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse kon worden gebracht. Wouters heeft hier grootse bewondering voor. "Het is indrukwekkend wat ze allemaal vrijwillig voor mensen doen."

Stichting Ambulance Wens heeft grote groep medisch geschoolde vrijwilligers die helpen bij het uitkomen van de laatste wensen van terminale patiënten. Om dit goede doel draaiende te houden zijn ze afhankelijk van donaties. Jan Wouters, die met eigen ogen heeft gezien hoeveel moeite de ambulancebroeders in hun werk stoppen, wil met de benefietactie graag dit goede doel steunen. "Het zijn allemaal verpleegkundigen die, ondanks dat er al een enorme druk binnen de zorg ligt, ook nog eens in het weekend zich inzetten om terminale mensen blij te maken." Hij vond dit een fantastisch streven en heeft direct na de voetbalwedstrijd een pot op de bar neergezet om geld op te halen. "Hierin werd al fors gedoneerd." Met een benefietactie wil hij meer geld verzamelen voor dit goede doel.

Tijdens de benefietactie zal er aan een rad van fortuin worden gedraaid om verschillende prijzen weg te geven. Al deze prijzen zijn verzameld doordat hij rond is gaan bellen of andere mensen konden helpen. "Ik ken verschillende ondernemers en iedereen vond het zo'n fantastisch idee dat ze direct hun hulp aanboden." Zo vertelt Wouters dat er onder andere een gratis knipbeurt, wijn en een kerststuk kunnen worden gewonnen. Naast vele prijzen wil Wouters de avond aankleden door DJ Roy Klop te laten draaien en een zangeres te laten optreden. "Het wordt gewoon een gezellige avond." Aan het eind van de avond wil hij al het geld dat met de donatiepot en benefietavond is opgehaald aan de vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens overhandigen.

De benefietavond wordt vrijdag 14 december in café Old Dutch georganiseerd. De avond start om 7 uur en iedereen mag vrijblijvend binnen komen lopen. Wouters heet iedereen welkom die een gezellige avond wil beleven. "Donaties zijn welkom, maar het hoeft niet." Toch wil hij uiteindelijk zoveel mogelijk geld voor het goede doel ophalen. "Uiteindelijk is iedere euro er één." Wouters schat dat er momenteel al 400 euro aan donaties is gedaan.