• Lucie J.
  • Lucie J.
  • Lucie J.
  • Lucie J.
  • Lucie J.

Benefietdag voor De Dorstige Types

GORINCHEM Op zaterdag 4 november vindt een benefiet plaats vanuit Stichting METEC voor de veteranenclub en het Rijdend Unifil Museum de Dorstige-Types. Het belooft een bijzondere benefietdag 'Brothers in Arms' te worden. De dag wordt verzorgd met muziek, een hapje en een drankje en vooral 'het samen staan wij sterk' staat voorop. De volgende artiesten verlenen hun medewerking aan deze benefiet: 's Avonds als het donker wordt, Chris Poldervaart, 4Fun's Andrew Sisters, Pitch!, Jhnnmn, Back in Town ft. Ron Krop met special guest; Rob Orlemans, Doyle 751 & the Brothers in Arms en aansluitend DJ Martin (van Tricht). De Benefiet begint om 13.00 uur en vindt plaats in PoGO aan de Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. De entree bedraagt 5 euro. Kindferen tot en met 14 jaar hebben gratis toegang.

Op 31 augustus is de CADI kantine, een tweede huiskamer voor velen in vlammen opgegaan. Het Rijdend Unifil Museum de Dorstige-Types is opgericht door en voor veteranen, vrijwilligers, militairen en geïnteresseerde bezoekers van jong tot oud. Het diende, naast het museum met bijzondere leger spullen en voertuigen, ook als een veilige haven en als ontmoetingsplek voor veteranen en ook voor velen anderen.

De verwoestende brand heeft een enorme impact gehad op alle betrokkenen (in Gorinchem en ver in de omstreken. Daarom hebben stichting METEC, de Gemeente Gorinchem, MPA Geluidstechniek, Boels Verhuur, Rentwereld, Podium Gorcum, muzikanten, bezoekers,vrijwilligers van allerlei organisaties de handen ineen geslagen om een benefietdag te organiseren voor het Rijdend Unifil Museum de Dorstige Types. De opbrengst van deze dag gaat naar het Rijdend Unifil Museum de Dorstige-Types.