• De Stad Gorinchem.nl

Berry Voet krijgt erfpacht van Genesis-grond

GORINCHEM De erfpacht van de grond waar café Genesis op staat, wordt door de gemeente aan horeca-ondernemer Berry Voet gegeven. Dat houdt in dat Voet zijn gewenste hotel mag gaan bouwen. Mét of zonder Genesis, dat is nog even de vraag.

Tim Hartman

 

t@Namtrah09

De voorbereidingen op het hotel op Buiten de Waterpoort zijn al in volle gang. Bomen zijn al verwijderd en deze week wordt ook de bestrating opgeschoven. Willem Hak, die samen met Nick Bouthoorn café Genesis runt,is teleurgesteld en had het besluit niet aan zien komen. ,,We zijn woest. Ik dacht dat dit gemeentebestuur verstandig was."

Hak vroeg in 2007 namelijk zelf aan de gemeente of nieuwbouw van het café mogelijk was omdat Genesis sterk verouderd was. Vanwege beperkte financiële middelen zocht Hak een partner met wie hij nieuwbouw kon realiseren. Die partner werd in de vorm van Berry Voet gevonden. Voet wilde in samenspraak met Hak een hotel bouwen waar café Genesis een onderdeel van zou worden met Hak als exploitant. Het tweetal heeft echter volgens Hak al maandenlang niet met elkaar gesproken.  ,,Het is nu aan Voet, maar er is geen enkel teken dat we eruit gaan komen."

Wethouder Marcel Doodkorte hoopt nog altijd dat de twee er samen uitkomen, maar hij benadrukt dat de gemeente geen partij is bij die onderhandelingen. ,,Hak en zijn Genesis moeten plaats maken zodra de nieuwbouw begint. Op de plek van de Genesis is nu het terras van het hotel ingetekend", legt Doodkorte uit.

Hak legt zich echter niet neer bij het besluit van de gemeente: ,,We gaan op alle fronten actie voeren, tot aan de rechter aan toe."