'Beste Muse-coverband' op Groenmarkt

GORINCHEM - Het is nauwelijks te bevatten hoeveel muzikaal talent de regio Gorinchem voortbrengt. Van dj's tot goede zangers en zangeressen, maar ook zeker uitstekende bands. De commissie programmering kiest tijdens het Zomerfeest Groenmarkt 2016 voor de allereerste keer voor een lokale band als afsluitende act. Deze primeur is vergeven aan de rockband Musest, die donderdag als de laatste act van de avond het podium betreden, na The Brahms en Lucas Hamming.

door Mike Rijnders

t @MikeRijnders

Musest is een coverband, welke zijn naam en bestaan dankt aan één van de grootste rockbands ter wereld; Muse. Musest bestaat (net als Muse) uit vier bandleden; Bob (drummer), Chico (bassist, backing vocals), Chamo (toetsen, samples, percussie, backing vocals) en Jeroen (gitaar, zang). De muziek die de band speelt, noemt men officieel 'alternatieve rock'. Ondanks dat Musest al behoorlijk veel grote festivals heeft plat gespeeld door heel Europa, wordt dit voor de band een extra speciale show. ,,Het wordt heel erg tof om donderdagavond in Gorinchem op de Groenmarkt te spelen", vertelt Jeroen. ,,Het is onze thuisbasis, waar we ook nog altijd onze opslag- en repetitie ruimte hebben. Het wordt onze grootste show van dit jaar, en we zijn er trots op dat we de afsluitende act zijn van deze avond. We vinden het heel bijzonder dat we dit mogen doen, mede omdat we de andere bands (The Brahms en Lucas Hamming, red.) ook erg goed vinden die deze avond op het podium staan", legt Jeroen uit.

In 2007 is Musest begonnen met het spelen van covers, geïnspireerd door hun helden van Muse. Toch hebben de mannen van Musest hun helden nog nooit ontmoet. ,,Het is voor ons nog altijd een hele grote wens die open staat", zegt Jeroen. Er wordt links en rechts gefluisterd dat het grote Muse veel waardering kan opbrengen voor coverband Musest, en de Gorcumse band zelfs 'de beste Muse-coverband' hebben genoemd. ,,Of dat echt waar is weet ik niet, maar ik heb het inderdaad ook gehoord. Een groter compliment dan dat kunnen we niet krijgen denk ik, maar liever zou ik dat van Muse zelf willen horen tijdens een ontmoeting", vertelt Jeroen lachend.

Maar wat kunnen de mensen op de Groenmarkt van Musest verwachten op donderdagavond? ,,Wij willen de mensen in positieve zin gaan verrassen. We hebben onze set zorgvuldig samengesteld, en we realiseren ons heel goed dat we diversiteit moeten tonen tijdens een evenement als deze. Om die reden zullen we ook de bekendere nummers van Muse spelen, die herkenbaar zijn voor de massa. Daarnaast wordt het uiteraard een hele gave energieke show, ook wat betreft de special effects. We kijken ontzettend uit naar donderdagavond", aldus Jeroen.