Bewoner Het Gasthuis in het zonnetje gezet

GORINCHEM Marja Versteeg, bewoner van verpleeghuis Het Gasthuis, werd op donderdag 3 december in het zonnetje gezet tijdens een receptie. Zij woonde eind november namelijk 40 jaar in deze Rivas-locatie. Bij de receptie waren familie, bewoners en (ex-)medewerkers aanwezig. Er was koffie met gebak, een borrel en tot slot waren er voor iedereen poffertjes. Marja heeft er enorm van genoten.

In 1975 is Marja verhuisd naar het Nieuwe Gasthuis aan het Nonnenveld in Gorinchem. Omdat in een gezinsvervangend tehuis destijds alleen maar mobiele personen konden wonen en Marja in een rolstoel zat, was er nergens anders plaats voor haar. Haar ouders woonde in Genderen en Gorinchem was dichtbij.

Vijftien jaar geleden verhuisden alle bewoners naar Het Gasthuis aan de banneweg. Het leukste aan de verhuizing was voor Marja dat ze een eigen kamer kreeg. Ze heeft het erg naar haar zin. Regelmatig doet zij mee aan verschillende activiteiten. Daar naast schildert en knutselt ze vaak en maakt ze regelmatig uitstapjes.