• Tim Hartman

'Bier mag vloeien, maar niet voor BOB'

GORINCHEM De sportkantines in het zuiden van Zuid-Holland zijn de komende tijd mikpunt voor de campagne 'een limo voor de BOB'. De campagne loopt van half februari tot half juni en vrijdagavond was er een informatiebijeenkomst voor sportkantines in de buurt. Acht vertegenwoordigers van verschillende sportverenigingen uit de buurt werden in de kantine van GKV voorgelicht over alcoholgebruik in hun kantine.

 

Tim Hartman

t@Namtrah09

De derde helft is een steeds belangrijker wordend fenomeen in de sportkantines, maar de combinatie alcohol en autorijden is daarbij nog steeds niet uitgesloten. De campagne 'een limo voor de BOB' is op initiatief van Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV) bedacht om de combinatie alcoholgebruik en autorijden in sportkantines te verminderen. ,,Het is niet bedoeld om alcoholgebruik in de kantines te minderen, maar vooral de combinatie met verkeer", benadrukt Harry Akkermans, uitvoerder van het project.Een pilot rondom sportkantines in de Duin- en Bollenstreek heeft volgens Akkermans aangetoond dat zo'n campagne daadwerkelijk zin heeft: ,,In 2012 zijn er blaastests gedaan voor en na de campagne en daaruit blijkt dat tien procent meer mensen nuchter achter het stuur kruipen. Het is een kwestie van de boodschap blijven herhalen."Wethouder Hans Freije beaamt dat: ,,Niet alleen de sporters zelf, maar ook het barpersoneel moet op alcoholgebruik letten. Een dienblad vol bier geef je snel genoeg mee zonder dat je weet voor wie, maar vooral voor wie niet. Het gaat om de bewustwording en dat is inderdaad een kwestie van blijven herhalen. Bier mag best vloeien, maar niet voor BOB."

De wethouder gaf meteen het goede voorbeeld door de BOB-verkeersquiz te winnen, waarmee de sportkantines mooie prijzen kunnen winnen.De slogan 'een limo voor de BOB' heeft dan ook niet alleen te maken met het glaasje limonade voor de BOB, maar er kan ook daadwerkelijk een limousine gewonnen worden door de deelnemende sportverenigingen.

Tot en met 1 maart kunnen verenigingen zich inschrijven via www.rovzh.nl/bobsport.