Biesboschdag Werkendam

WERKENDAM Voor de 15e keer zal het centrum van Werkendam op zaterdag 29 september in de ban zijn van de Biesbosch. Dit jaar zal er nog meer te vinden zijn over de Biesbosch. Van actuele ontwikkelingen tot de ambachten van weleer. Voor jong en oud zal er weer van alles te beleven zijn.

Naast de gebruikelijke gezellige verkoopkramen, zal er dit jaar extra veel aandacht zijn voor alles wat met de Biesbosch te maken heeft. Naast de aanwezigheid van veel oude ambachten zal bijvoorbeeld ook natuurfotograaf Marco de Paauw een expositie van zijn fotomaterialen geven, is er een expositie van de schilderijen van vorig jaar overleden schilder Teus Verhoeven en zal De Ouwe Drijverschuit de entree van de Hoogstraat in stijl aankleden. In het voormalig pand van Van Houwelingen zal de gehele dag een film over het verzet in de WOII gedraaid worden en er rijdt een treintje naar de Biesboschschuur waar deze dagen ook Open Huis is.

Muzikale optredens deze dag zijn er o.a. van Archiefkring Hank, Zalmvisserskoor Ongestaagd, Shantykoor de Biesbosch en Muziekverenging Irene. Ook zullen De Lachende Gans en This-it weer zorgen voor een gezellige horecaplein rondom hun etablissement.

Ook kunnen de kinderen zich deze dag wanen in de tijd van vroeger door het spelen van diverse Oud Hollandse spellen. Ook is er voor de basisschooljeugd een Biesbosch gerelateerde speurtocht langs diverse panden met natuurlijk prachtige prijzen beschikbaar gesteld door de lokale winkeliers.

De dag begint om 09.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Om 10.00 uur zal de dag officieel geopend worden door wethouder Matthijs van Oosten. Dit zal gebeuren door het onthullen van een bord in het teken van deze dag op de Hoogstraat (zijde Plein). Daarnaast zal hij ook de vernieuwde entrees van de Hoogstraat openen.