Bliekenstad krijgt eigen Bliekenpaleis

GORINCHEM - Hoewel het even de vraag was op welke locatie carnaval dit jaar plaats zou vinden, zijn de voorbereidingen nu in volle gang. Tien horecaondernemers uit de stad sloegen hun handen ineen, waardoor het idee voor een tent op de Grote Markt ontstond. ,,We gaan proberen er een ouderwets carnavalsfeest van te maken, zodat er goed gecarnavald kan worden en Gorinchem weer helemaal op de kaart staat", zegt medeorganisator Bianka den Breejen van partycentrum Hipper & Kolfbaan.

Laura van Horik

Op vrijdag 13 februari zal het Gorcums carnaval van start gaan. 's Avonds wordt er begonnen met gehandicaptencarnaval en daarnaast diverse optredens. Zaterdag overdag is er de gebruikelijke carnavalsoptocht, met als thema 'Kekse stroale'. Hierna zal de uitreiking plaatsvinden. 's Avonds zal de dag worden afgesloten met een groot carnavalsfeest. Zondag overdag is het kindercarnaval met daarbij een kinderdweil. De grotere kinderen dweilen dan van kroeg naar kroeg en ook zijn er tussendoor kinderoptredens.

Zondagavond is er een dweil in de stad voor de volwassenen, zodat ook zij niets tekort komen. Op maandag wordt het traditionele Bliekenbal georganiseerd. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, zal het feest op dinsdag, onder het genot van een hapje en een drankje en op de achtergrond het Arkels visserskoor en dj Andries de Swart, worden afgesloten met een seniorenmiddag.

Vrijwel alle activiteiten zullen plaatsvinden in de tent. Bianka: ,,Er is voor iedereen wat wils en elke avond weer een ander feest met een hoop gezelligheid." De organisatie verwacht dat het dit jaar behoorlijk druk zal worden. ,,Er is ontzettend veel enthousiasme en we hebben al een hoop positieve reacties gehad. Natuurlijk is het ook uniek dat we met maar liefst tien horecaondernemers samenwerken. We hebben er zin in en kijken ernaar uit", aldus Bianka.

Meer weten over het Gorcums Carnaval dit jaar? Ga dan naar: www.bliekenpaleis.nl of https://www.facebook.com/Bliekenpaleis?fref=ts