• SSG
  • SSG

Boek 40 jaar Stichting Stadsherstel Gorinchem in de Gorcumse boekhandels

GORINCHEM De Schuilkerk aan de Langendijk is al jaren de vaste plek van Stichting Stadsherstel Gorinchem om het jaarverslag uit te reiken. Vanwege het lustrum en daarom verwachte hoge opkomst zijn ze dit jaar uitgeweken naar theater Peeriscoop. De zaal was nagenoeg helemaal bezet.

Wethouder Arjen Rijsdijk mocht dit jaar het eerste exemplaar van het jaarverslag 2015 in ontvangst nemen van voorzitter Jeroen Vinckers. In zijn dankwoord benadrukte de wethouder het belang van een stichting als SSG en de resultaten die zij in de afgelopen 40 jaar heeft bereikt.Een bijzonder jaar of niet, de Stadsherstelprijs en de Stadsherstelpublieksprijs blijven een vast onderdeel. Dit jaar waren het publiek en het bestuur eensgezind in hun oordeel. Van de vijf genomineerden zetten beiden de restauratie van het pand (Hotel Goud en Zilver, red.) op de hoek van de Langendijk en de Weessteeg bovenaan. De andere genomineerden panden waren: Appeldijk 9, Arkelstraat 10-16, de vernouwing van café De Canse Poort en de reconstructie van Rosmolensteeg 7

JUBILEUMBOEK In het 40-jarig bestaan van de stichting is er veel gerealiseerd. Om dit vast te leggen heeft de stichting een boek gemaakt over de geschiedenis van SSG en haar projecten. Naast deze geschiedenis bevat het boek interviews met de huidige bewoners van de 25 gerestaureerde panden, waarin zij vertellen hoe ze het wonen in een bijzonder pand in de historische binnenstad beleven. Fotograaf Marcel Köppen, vormgever Stefan Bergman en tekstschrijvers Ton Peters en André Degen vertelden over hoe het boek tot stand gekomen is. Het boek werd uitgereikt aan Wim Voogt, Hankie Kruijt, Pieter Westbroek en Jennie de Ruiter-Donk.