Boekpresentatie De Nieuwe Biesbosch

GORINCHEM Thomas van der Es presenteert zijn boek De Nieuwe Biesbosch in Gorinchem. Donderdag 2 november vanaf 19.30 uur is het zover. Dan presenteert Van der Es zijn boek in Bibliotheek Gorinchem aan de Groenmarkt. Aanvang: 19.30 uur. De entree bedraagt: € 5,00 inclusief consumpties. Kaarten verkrijgbaar via BiebAanZet en Boekhandel Cursief.

Van der Es presenteert zoals eerder al op het Biesboschmuseumeiland, in Dordrecht en in Hardinxveld het nieuwe werk over de Biesbosch. Boswachter Thomas raakt niet uitgesproken over de Biesbosch. Als geboren en getogen Sliedrechtenaar legt hij zijn liefde voor de Biesbosch vast in het mooi geïllustreerde boek. De rijke tekeningen van Stef den Ridder volgen het verhaal van hoe de rivieren weer de ruimte krijgen en het gebied van bijna polderland weer teruggaat naar waterland.

De nieuwe Biesbosch trekt allerlei dieren aan. Biddende visarenden, de machtige zeearend en burchten bouwende bevers, ontelbaar vele vogel- en vissoorten en dat alles onder de rook van de randstad. Van der Es, in het dagelijks leven boswachter in de Biesbosch, volgt de natuurontwikkeling op de voet. ,,We hebben nu te maken met een onmisbare schakel in de trek van steeds meer vissen en vogels. Het natuurherstel zorgt voor de voedselrijkdom die daarvoor noodzakelijk is. Als binnenkort de Haringvlietsluizen naar de Noordzee op een kier gaan komen misschien zelfs de zalm en de steur hier terug en kan de natuur verder herstellen."

Tijdens de avond is er ook een levendige beeldpresentatie met foto's en film van het natuurgebied die het ontwikkelingsverhaal dat gaande is in de praktijk laat zien. Tijdens de avond is De Nieuwe Biesbosch te koop voor € 16,95 en kunnen belangstellenden het natuurlijk laten signeren.