Boom en Poldervaart met 'Kerstmis de Musical' in de Teerkamer

WOUDRICHEM Het Gorcumse duo Boom en Poldervaart kennen we ondertussen al enkele jaren van hun hilarische kerstvoorstellingen. Eerst in theater 't Pand, toen de Nieuwe Doelen en nu de Teerkamer in Woudrichem op zondag 13 december. Wellicht opvallend, omdat de Teerkamer geen theater is.

,,We wilden eens kijken of we onze kerstshows wat compacter konden maken, zodat het op meer plaatsen uit te voeren is. We werken nu steeds heel hard aan een leuke avond, maar na één keer spelen is het dan voorbij. Als je bedenkt dat er heel veel tijd zit in het schrijven van de liedjes, repeteren met het grote Boom en Poldervaart Dans- en Showorkest en het verzinnen van allerlei gekkigheid, is het zonde dat het zo snel voorbij is. Vandaar dat we vaker wilden spelen. Ook is het zo dat we wel degelijk door heel wat theaters zijn geboekt, maar omdat wij nogal wat actuele en religieuze zaken aanpakken, hebben veel van de theaters besloten wegens terreurdreiging onze voorstelling te annuleren. De Teerkamer is één van de locaties die we nog over hebben. Samen met cabaretier Marcel Harmsen zullen we op die avond dan proberen gevoelige situaties te vermijden. Maar of dat lukt", aldus het muzikale duo.

Beide heren hebben het afgelopen jaar veel publiciteit mogen genieten. Izak Boom stond in de kranten omdat twee van zijn schilderijen te aanstootgevend waren voor het Beatrixziekenhuis, alwaar hij exposeerde. Chris Poldervaart haalde de koppen met onder meer het concert van BLØF in zijn achtertuin en een geslaagde grap betreffende een onteigening t.b.v. een vluchtelingenopvang in Gorinchem.

Op de vraag of de heren dit jaar weer een geheel nieuwe voorstelling brengen, kwam snel een duidelijk antwoord. ,,De verhaallijn is nieuw, maar we hebben gekozen om onze oude liedjes te spelen. Sommige van die liedjes hebben we al jaren niet meer gedaan en hebben we ook maar één keer ten tonele gebracht. Muzikaal wordt het dus een soort "Best Of", met een bijzonder goede band (Gabriël Gort, Gijs Anders van Straalen, Henrik Holm, Carmen Melissant en Marco Kuipers. Theatraal gezien weer een heerlijke 'over the top' avond met veel vals kerstplezier, waarop je nooit zult weten wat je kunt verwachten."

Een kaartje voor de voorstelling kost € 12,50. De zanger en de muzikant spelen een voorstelling om 15:00 uur en om 20:00 uur. De kaarten zijn te koop bij Altena Optiek en Restaurant Kruiden en Jasmijn (beide in Woudrichem) en bij Café de Keizer in Gorinchem.

Ook kunt u reserveren via e-mail (reserveren@teerkamer.eu) of kaarten op de dag zelf aan de deur kopen. Meer info en een compilatie van de vorige voorstelling vindt u op www.boomenpoldervaart.nl.