• gp-foto

    foto: GP-foto

Boten- en camperbeurs in Gorinchem

GORINCHEM Zo'n honderd schepen worden vrijdag 22 september en zaterdag 23 september te koop aangeboden in de Lingehaven tijdens de Boten- en Camperbeurs. Zoals de naam al doet vermoeden worden er niet alleen boten te koop aangeboden. Buiten de Waterpoort staan nieuwe en tweedehands campers opgesteld die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar.

Op de Kriekenmarkt staan vrijdag stands en kraampjes van diverse bedrijven die zichzelf aan het publiek presenteren. Op zaterdag wordt dat aanbod nog verder uitgebreid. Langs de hele Lingehaven en het terrein Buiten de Waterpoort staan dan kramen en stands en worden artikelen verkocht die iets met scheepvaart of campers te maken hebben. Nieuwe en gebruikte spullen, particulieren en bedrijven. Ook is er een deel met rommelmarktkramen om tussen te snuffelen.

De Boten- en camperbeurs is vrijdag te bezoeken tussen 12.00 uur en 17.00 uur en zaterdag is de beurs van 10.00 uur tot 17.00 uur geoepend. Op zaterdag is er een pendeldienst van Taxi Haars die bezoekers vanaf de Evenementenhal, waar gratis geparkeerd kan worden, naar de Boten- en Camperbeurs in het centrum van Gorinchem brengt.

BIG MUSIC CRUISE Tijdens de beurs, die dit jaar voor de dertigste keer wordt gehouden, vindt muziekevenement Big Music Cruise plaats. BigBand Gorcum verzorgt zaterdag dit muziekevenement in samenwerking met de Lingehaven. Op een podium op de 3e Waterkering, vlak bij de sluis, wordt de hele middag swingende muziek ten gehore gebracht door diverse BigBands en andere Swingorkesten. Voor ieder optreden vaart een Jazzband op een platboot musicerend door de Linge. Er wordt ouderwets swingende muziek in de stijl van Duke Ellington gespeeld, maar ook Jazz, Blues en zelfs Rock klassiekers ontbreken niet, alles natuurlijk in Big Band stijl. De bands die aanwezig zijn: BigBand Gorcum, The River Bigband, Backyard Bigband Best, Bigband Swing Express, The Jazzy Rabbits en De alleen als jij erbij band