The Brahms, Lucas Hamming en Musest staan donderdag op de Groenmarkt

GORINCHEM Na het winnen van de Utrecht Popprijs in 2014, de release van hun eerste EP 'Meraki' en de bekroning tot 3FM Serious Talent is het hard gegaan met The Brahms. Hun single werd benoemd tot 3FM Megahit en optredens in Paradiso en Heineken Music Hall en festivals als De Beschaving en Appelpop volgden. De vier bandleden van The Brahms zijn meesters in het maken van aanstekelijke, kant-en-klaar pop en genieten enorm van het spelen op het podium. The Brahms staan donderdag 18 augustus op de Groenmarkt

'Lucas Hamming wordt op handen gedragen', 'Een van de overtuigendste shows van de dag', 'Nederland is een rockster rijker', poprecensenten komen superlatieven te kort. De muziek is overweldigend, energiek, opzwepend, dansbaar en de overtuigingskracht van de frontman maakt de show indrukwekkend. ,,Al eerder maakten we bekend dat Lucas Hamming optreedt, maar na het waanzinnige optreden van Lucas op Pinkpop willen wij zijn naam nogmaals genoemd hebben. Hier gaat Gorinchem heel blij van worden", aldus Thessa van Andel van het Zomerfeest op de Groenmarkt.

Waar Gorinchem ook heel blij van gaat worden is Musest. Goede Muse-tribute bands zijn een zeldzaamheid, omdat het bijna onmogelijk is om muzikaal dezelfde synergie en energie van dit wereldberoemde rocktrio te evenaren. Laat de beste Muse-tribute band nou toevallig uit Gorinchem komen: Musest. Nooit eerder stond een Gorcumse band als hoofdact op het Groenmarktpodium. ,,Laat je verrassen, sluit je ogen en je zult niet eens doorhebben dat het niet Muse, maar Musest is die op het podium staat."

Eerder maakte de organisatie van het Zomerfeest op de Groenmarkt al bekend dat Oakmadness, Ronnie Flex, Jebroer en Mr. Polska het Zomerfeest dinsdag 16 augustus openen. Woensdag 17 augustus staan Dany Vera en The Kik op het podium op de Groenmarkt. Vrijdag is het aan Tom Ven, Tim van Werd, Jay Hardway en Tony Junior om er een feestje van te maken. Talent @ Gorinchem, Willem de Wijs, Rave van Fortuin en Mental Theo nemen de zaterdag voor hun rekening en zondag 21 augustus wordt het Zomerfeest op de Groenamrkt afgesloten met Gare du Nord. Wekelijks is er nieuws via www.zomerfeest.nl en social media.

Foto: Ruud Baan