• Breaksquad

Breaksquad gaf alles tijdens Holland's Got Talent

GORINCHEM De finale van Holland's Got Talent zit er weer op. Alhoewel het Gorinchemse Breakdancetalent Breaksquad niet als winnaar uit de bus is gekomen, kijkt het team terug op een leerzame ervaring. ,,Dit programma heeft ons erg ver gebracht", vertelt Jan Schellekens.

Door Kevin de Bruin

Schellekens kijkt terug op een ontzettend leerzame ervaring. ,,Tijdens de repetities zijn we als team nog meer naar elkaar toegegroeid. Het publiek merkte ook al op dat we echt een hecht team zijn." Tijdens hun acts danst iedereen constant. Bij Breaksquad is het nog wel eens gebruikelijk om rustmomenten in te plannen waarin iemand een kleine solo doet, maar in dit geval willen de leden allemaal gezamenlijk blijven dansen. Heel de act lang. ,,Dat vraagt ontzettend veel van je conditie."

Dit jaar begonnen de vijf leden van Breaksquad aan een uitdaging. Wanneer ze zelf vonden dat ze het voldoende in zich hadden om deel te nemen, schreven ze zich in voor één van de populairste talentenjachten op de Nederlandse televisie. Tijdens hun avontuur in Holland Got Talent, werden ze met open armen ontvangen. Niet alleen de jury was ontzettend positief, maar ook het publiek keek graag naar hun optredens. Uiteindelijk ging een andere breakdancer er met de prijs vandoor. ,,Terecht. Elke act verdiend te winnen. In de finale staat alleen het beste van het beste en uiteindelijk bepaalt dan niet de jury maar het publiek wie uiteindelijk echt wint."

Ondertussen zijn de dansers blij dat het platform hun weer iets meer herkenning heeft gegeven. ,,Als we de naam Breaksquad laten horen, dan weten veel mensen direct wie we zijn. Die dansers van Holland's Got Talent!" De groep wil nog wel doorgroeien. Nu de mijlpaal is bereikt om de finale van Holland's Got Talent te winnen, wil Jan ook in Europa rondtoeren. In ieder geval is zeker dat ze even niet aan talentenjachten mee gaan doen. ,,We hebben veel hard geleerd, veel getraind en zijn en hele ervaring rijker. Maar nu even rusten zou niet verkeerd zijn."