Briljanten huwelijk echtpaar Damen-van Boxtel

GORINCHEM Het echtpaar Damen-van Boxtel is vandaag (woensdag 7 oktober) 65 jaar getrouwd. burgemeester Govert Veldhuijzen heeft het echtpaar gistermiddag om 16.00 uur bezocht om hen te feliciteren met dit bijzondere huwelijksjubileum.

De heer Damen (Christiaan) woonde in Sleeuwijk en mevrouw (Dien) Damen-van Boxtel in Gorinchem. De heer Damen ging met het pontje naar de Gorcumse kermis en heeft daar zijn vrouw ontmoet. Ze hadden elkaar al eens eerder gezien maar vanaf dit moment kregen zij verkering.

Het echtpaar is een reizigersfamilie en trok met een woonwagen door het hele land. In het begin nog met paard en wagen, later met de auto. In de plaats waar ze op dat moment waren, werkten zij ook. De heer Damen vooral als timmerman, hij maakte zelf woonwagens en mevrouw ging mee venten. Wanneer de woonwagen klaar en verkocht was trokken zij verder naar een andere plaats.

47 jaar geleden zouden zij voor zes weken naar Gorinchem gaan, maar daar is het echtpaar nooit meer weggegaan. Het echtpaar woont daar nog steeds.

Mevrouw Damen-van Boxtel was altijd thuis voor de kinderen. Zij hield van een schoon huis en poetste graag.

Het echtpaar viert het huwelijksjubileum met de familie en enkele vrienden.Het echtpaar heeft 8 kinderen en 30 klein- en achterkleinkinderen.