• Gemeente Gorinchem

Briljanten huwelijk echtpaar Van de Reijt-Janssen

GORINCHEM Maandagochtend 28 januari bezocht loco-burgemeester Dick van Zanten het echtpaar Van de Reijt-Janssen om hen te feliciteren met hun 60-jarige huwelijksjubileum. Kees van de Reijt en Magda Janssen, leerden elkaar kennen in Steenbergen. Zij waren stadgenoten en hun zussen waren bevriend met elkaar. In die tijd werkte mevrouw Janssen met heel veel plezier in de drogisterij van haar ouders. Het ondernemersbloed stroomde bij haar al door de aderen. Zij behaalde destijds alle benodigde papieren die nodig waren om alle klanten op de hoogte te stellen van alles wat zij daar verkochten.

De vader van de heer Van de Reijt werkte als ambtenaar bij de gemeente Steenbergen, maar de heer Van de Reijt koos voor de techniek: hij ging werken in de autobranche. De heer Van de Reijt behaalde in die tijd al zijn papieren om een eigen rijwielzaak te beginnen. Vlak voor hun huwelijk kreeg hij de kans om een winkel, destijds met motoren en brommers, over te nemen. Hier kon hij zijn technische kennis goed gebruiken. Op 5 december 1958 nam hij de winkel over van mevrouw Schrijnders en noemde de winkel motorhuis Van de Reijt. Bijna 2 maanden later trouwde hij met zijn grote liefde.

In 1962 werd hun eerste kind geboren, een dochter. In de jaren daarna kregen zij nog een zoon en een dochter. Inmiddels zijn zij ook de trotse grootouders van 4 kleinzoons en 2 kleindochters.

Het echtpaar is trots op hun winkel. Vele jaren werkten ze daarin samen en maakten het steeds groter en mooier door diverse verbouwingen. Zij specialiseerden zich in brommers en fietsen. Later veranderde de zaak in een fietsenspeciaalzaak en werd overgenomen door hun zoon. Trots laten zij weten dat afgelopen 5 december de winkel ook zijn 60-jarige bestaan heeft gevierd. De heer en mevrouw Van de Reijt-Janssen vieren hun huwelijksjubileum in besloten kring.