• Gemeente Gorinchem

Briljanten huwelijksjubileum echtpaar Rijswijk-Lodder

GORINCHEM Locoburgemeester Arjen Rijsdijk bezocht dinsdag het echtpaar Rijswijk-Lodder. Hij feliciteerde de twee met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

In 1949 sloeg de vonk over tussen de heer Rijswijk en mevrouw Lodder. Hij kwam uit Papendrecht, zij uit Ridderkerk. Na drie jaar verkering trouwden zij in

1952 waarna ze een zoon en twee dochters kregen.

Het echtpaar heeft altijd met veel plezier in Papendrecht gewoond tot bij mevrouw Lodder dementie werd geconstateerd. Ze wilden graag zo dicht mogelijk bij elkaar blijven wonen, waardoor het echtpaar Rijswijk-Lodder anderhalf jaar geleden besloot in Gorinchem te gaan wonen: hier kon mevrouw Lodder rustig wonen én had meneer Rijswijk de mogelijkheid van een appartement nabij.

Door de ziekte van mevrouw Rijswijk-Lodder werd het huwelijk niet uitgebreid gevierd op de dag zelf. Wel was meneer Rijswijk in de ochtend al een beetje zenuwachtig voor het bijzondere jubileum: in de middag verwachtten zij naast locoburgemeester Rijsdijk ook hun kinderen op bezoek om in kleine kring te genieten van koffie en gebak. Zaterdag wordt het huwelijk iets uitgebreider gevierd tijdens een lunch met alle kinderen en alle kleinkinderen in Het Gelagh.