Briljanten huwelijksjubileum echtpaar Van Dienst-van Hassel

GORINCHEM - Locoburgemeester Evan Dansen bezocht woensdag 4 februari het echtpaar Van Dienst om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De heer Van Dienst (Marinus) diende voor de Marechaussee in Zundert (Noord-Brabant). Daar heeft hij in 1949 mevrouw Van Dienst- van Hassel (Carolien) leren kennen. Een jaar later besloten ze te trouwen in Zundert. Na het behalen van zijn opleiding is de heer Van Dienst zes jaar in dienst geweest bij de Marechaussee in Zundert. Daarna heeft hij zeven jaar in Middelburg gewoond en gewerkt, waarna hij in 1960 naar Gorinchem verhuisde. In Gorinchem heeft hij van 1960 tot aan zijn pensioen bij de politie gewerkt. Na 40 trouwen dienstjaren heeft hij in 1987 een onderscheiding ontvangen. Mevrouw Van Dienst werkte niet buitenshuis maar was thuis voor het huishouden en het gezin. Het echtpaar heeft 1 zoon en 1 kleinkind.

Op jonge leeftijd ging het echtpaar vaak samen op reis. Ze hebben in hun leven vele bestemmingen aangedaan. Samen zijn ze in Oostenrijk, Duitsland, Spanje en Italië geweest. Volgens de heer Van Dienst hebben ze veel van de wereld gezien. Het echtpaar wandelt nu graag samen. De heer en mevrouw van Dienst verwachten het 65-jarige jubileum in mei te vieren.