• GAiN
  • GAiN
  • GAiN

Burgemeester opent winkel voor 'Het goede doel'

SLEEUWIJK Het was een drukte van jewelste, afgelopen zaterdag, in het winkelcentrum van Sleeuwijk. Ondanks de sneeuw had zich rond kwart voor 10 uur een flinke kring met belangstellenden gevormd. Sommigen gewapend met bloemen. De ogen gericht op de voordeur van de nieuwe tweedehandswinkel. Het pand aan de Nieuwe Es 73 was vrolijk opgesierd met oranje, gele en goudkleurige ballonnen. Een grote zeeroverskist vol met pakjes trok de aandacht van de kinderen. Allen wachtten op burgemeester de Boer, die even later arriveerde.

Nadat voorzitter Dick van Zuilichem verteld had wat de stichting GAiN doet, om mensen in nood te helpen, hield de burgemeester zijn toespraak. Hij gaf de vrijwilligers een flinke pluim en roemde het initiatief, om door middel van verkoop van tweedehands kleding goede doelen te steunen.

Onder luid applaus opende hij de winkel door een grote vlag met het logo van GaiN erop van de gevel af te trekken. Nu werden de etalages en de voordeur zichtbaar en kon de menigte die inmiddels stonden te bibberen van de kou, naar binnen, waar hun koffie en koek wachtte.