• archief BDUmedia

Burgemeester sluit pand Gorinchem vanwege vondst hennep

GORINCHEM Burgemeester Melissant-Briene heeft vandaag, woensdag 13 maart, een schuur gelegen achter een woning aan de Parallelweg in Gorinchem gesloten omdat er op 6 maart door de politie een handelshoeveelheid hennep is aangetroffen. De hennep werd door de politie in beslag genomen.

Het pand wordt voor de duur van drie maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet.Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand, waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten.

Het aanpakken van drugsgerelateerde activiteiten heeft hoge prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt onveiligheid en overlast met zich mee voor de omgeving omdat het een aanzuigende werking heeft op criminele activiteiten.

De sluiting van panden is erop gericht een aantal doelen te bereiken, namelijk de bekendheid van het pand als drugsadres teniet te doen, een signaal af te geven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn, alsook een verdere aantasting van het woon- en leefklimaat te voorkomen. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden tegen drugscriminaliteit.