• Politie Oost-Nederland

Burgemeester sluit woning in Gorinchem voor drie maanden

GORINCHEM Burgemeester Melissant-Briene heeft vandaag een woning, gelegen aan de Vissersdijk in Gorinchem, gesloten. Naar aanleiding van een overlastmelding werd op 13 mei door de politie een handelshoeveelheid soft- en harddrugs, versnijdingsmiddel en een geldbedrag in de woning aangetroffen. Het is de vierde keer in korte tijd dat de burgemeester een pand sluit na de vondst van drugs.

De woning wordt voor de duur van drie maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand, waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten.

Het aanpakken van drugsgerelateerde activiteiten heeft hoge prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt onveiligheid en overlast met zich mee voor de omgeving, aangezien het een aanzuigende werking heeft op criminele activiteiten. De sluiting van panden is erop gericht een aantal doelen te bereiken, namelijk de bekendheid van het pand als drugsadres teniet te doen, een signaal af te geven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn, alsook een verdere aantasting van het woon- en leefklimaat te voorkomen. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en bewoners dat handhavend wordt opgetreden tegen drugscriminaliteit.