• import

Caribabad per 1 juni rookvrij

GORINCHEM In het Caribabad in Gorinchem mag er vanaf 1 juni niet meer gerookt worden. De komende weken worden er in het zwembad aanpassingen gedaan om van het Caribabad een rookvrije omgeving te maken. ,,Zo zorgen we samen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien", aldus een woordvoerder van het Caribabad. Vanaf de rode paaltjes is het per 1 juni niet toegestaan om te roken. Op de ligweide is roken alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen plek.

Uit onderzoek blijkt dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later niet te gaan roken. Het Caribabad is een plek waar veel kinderen komen om te spelen of voor de zwemles. Roken past hier niet bij.

Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties sluit zich aan bij de Rookvrije Generatie. Het Longfonds is samen met de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding initiatiefnemer van de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.