• Jos Huibers

Carnaval in Bliekengat

GORINCHEM ,,Mijn ouders namen ons overal mee naar toe en dus ook naar het Carnaval. Als klein kind vond ik het al prachtig. Toen ik wat ouder was, kwam ik met een vriendengroepje elk jaar in de optocht terecht en nu ben ik voorzitter van de Stichting Gorcums Carnaval."

door Jos Huibers

Martijn de Stigter heeft er zin in. In nauwe samenwerking met de elf carnavalsverenigingen, Party Concepts en theater de Vijfzinnen organiseert de Stichting de carnavalsfeesten, dit jaar wederom in theater de Vijfzinnen. ,,Ik zeg er maar even bij dat dit gebouw vroeger de Nieuwe Doelen heette, dan weet tenminste iedereen waar het is. Maar voor ons heet het theater deze week gewoon het Bliekengat. En het wordt weer een geweldig feest. Beter dan ooit!"

,,Je kunt Carnaval het beste gewoon in het Bliekengat vieren. Wij hebben een heel leuk, uitdagend programma gemaakt, met een goede programmering, uitstekende DJ's en artiesten op een geweldig feestterrein. En als je in Gorinchem viert, dan hoef je niet te rijden en dus kun je een pilsje drinken. Of twee natuurlijk, er is volop bier. Het feest in Gorinchem kan gedurende maar liefst vier dagen moeiteloos wedijveren met het Carnaval in het zuiden."

Prins Hermelein den Urste, prinses Sharmaine en adjudant Aloysius zullen de feestgangers voorgaan in een evenement met voor elk wat wils, variërend van traditioneel tot modern eigentijds. ,,Op vrijdag starten we met het mindervalidenbal, waarop overigens iedereen welkom is voor een ouderwets carnavalsfeest met diverse feestartiesten. Op zaterdagmiddag gaat de optocht gewoon door. Nu de loods definitief gesloten is, zullen er wellicht iets minder praalwagens zijn, maar er zijn weer wat meer loopgroepen en huurwagens. De optocht eindigt voor de deur van het Bliekengat, waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Zaterdagavond Alaaf & Kicking, dat is Carnaval 2.0 met DJ Servy, Joeri Plezier en als grote trekker Arjon Oostrom. Op zondagmiddag het kindercarnaval met onder andere Pia & Zaza en een hele leuke DJ en 's avonds het sokophoudersbal met DJ Henry, Thom Craane en als topact Johnny Gold. En dan is er dit jaar ook op maandag een volledig programma met in de middag de Zottendweil en in de avond het Bliekenbal met de DJ's Henry en Tommy, Jeroen van Elst en publiekstrekker Stef Ekkel."

,,De middagevenementen zijn allemaal gratis toegankelijk, alleen op zaterdag-, zondag- en maandagavond is de entree €10,00. Een passe-partout voor drie avonden kost €25,00. Kaartjes kunnen besteld worden op de websites van de Vijfzinnen en Party Concepts."

,,En op dinsdagochtend moeten we weer heel vroeg naar de bloemenveiling. Op 14 februari is het immers Valentijnsdag en dus moeten wij in onze bloemenwinkel minstens 150 boeketten van Annette verwerken en bezorgen. Uitrusten komt later wel. En misschien ga ik maandagavond ook een uurtje eerder weg."