Carnaval Gorinchem op losse schroeven

Vorig jaar stond er voor het eerst een Bliekenpaleis op de Grote Markt, georganiseerd vanuit de horeca. Een groot succes. Maar diezelfde horeca hebben nu laten weten dat geen stadsprins, ook geen Bliekenpaleis betekent. ,,En zonder horeca geen carnaval, dat is duidelijk", aldus Remie.

In allerijl is de stichting op zoek gegaan naar een prins. Want het is al snel 'de elfde van de elfde'. Er is een oproep is in de krant geplaatst: Op zoek naar een prins. Er is gemaild, er zijn mensen benaderd en gevraagd maar niemand stelt zich beschikbaar. Remie is duidelijk over de gevolgen: ,,Zonder prins geen carnaval wil ik niet zeggen, maar ik kan je wel laten weten dat als er geen stadsprins is het feest wel op losse schroeven komt te staan." Desondanks houdt de voorzitster van het Gorcums carnaval een slag om de arm: ,, Het is niet zeker dat het caranaval in Gorinchem doorgaat, maar ik ga ook nog niet zeggen dat het niet doorgaat."

Remie vervolgt: ,,Het brengt ook veel met zich mee, stadsprins zijn. Je wordt geacht bij alle feestjes aanwezig te zijn, dus het kost heel veel tijd, maar ook nog eens veel geld. Je moet je eigen kleding betalen, je eigen consumpties. Vooral financieel zien mensen er tegenop, en wij zijn als stichting niet in staat te zeggen dat de stadsprins elke dag 100 euro van ons krijgt om te besteden." Daar tegenover staat ook een hoop plezier benadrukt Remie: ,,In Gorinchem weten we echt wel wat carnaval vieren is." Begin dit jaar nog zwaaide prins Titanius Ridiculus de scepter in de Bliekenstad. Maar Etiënne Bothof, zoals de prins in het dagelijks leven heet, kan geen tijd meer vrijmaken om zijn regentschap voor te zetten.

Maandagavond 2 november is er een vergadering om het aan de leden uit te leggen, en om samen tot een oplossing te komen. Wie interesse heeft in een baan als stadsprins kan zich aanmelden via secretaris@gorcumscarnaval.nl. Gegadigden hoeven niet vanuit Gorinchem te komen, van buiten de stad mag ook iedereen zich aanmelden, het is niet verplicht om in een vereniging te zitten. Ook stadsprinsessen zijn welkom. ,,En aanmelden mag het liefst zo snel mogelijk, want de 11e van de 11e komt snel dichterbij", aldus Remie.

Meer info op gorcumscarnaval.nl.