• Bram van de Biezen

Chaos door afsluiting Merwedebrug voor vrachtverkeer

GORINCHEM De Merwedebrug is sinds dinsdag afgesloten voor vrachtverkeer. Ondanks dat de juiste bebording inmiddels langs de snelweg is geplaatst levert de afsluiting veel files op. Woensdagavond werd er door VID Nederland gesproken over een extra reistijd oplopend tot twee uur.

,,Die gasten bewaken die brug met hun leven", twittert VID Nederland woensdagavond. ,,Sinds er gehandhaafd wordt doen er zich continu gevaarlijke situaties voor. De handhavers werpen zich soms letterlijk voor de vrachtwagens"aldus VID in hun Liveblog op de site www.vid.nl. Rijkswaterstaat laat weten dat er in ieder geval tot vrijdag op deze manier gehandhaafd wordt, overdag tussen 06.00 uur en 22.00 uur door de landelijke eenheid, in de nachturen door een weginspecteur met verkeersregelaars. Vrijdag vindt er weer overleg over de situatie plaats.

Vanochtend liepen de files op de omleidingswegen flink op. Rond Den Bosch is het erg druk en ook op de A16 voor Moerdijk is het flink filerijden. De file op de A27 bereikte rond half acht een lengte van ruim tien kilometer. Inmiddels nemen de files weer af. Het is te merken dat veel mensen de A27 proberen te vermijden wat voor drukte op de omleidingswegen zorgt.