Coleur Local

HERWIJNEN Stichting Coleur Local uit Herwijnen houdt zaterdag 18 april haar zevende manifestatie. In alle zalen van dorpshuis de Poort vinden activiteiten plaats. De toegang is gratis. Aanvang: 12.00 uur. Dit jaar is het thema `woorden en daden`.

De presentatie van een beeldverhaal door twintig kinderen uit groep 7 en 8 van verschillende basiisscholen uit Herwijnen maakt onderdeel uit van het ochtendprogramma. De presentatie bestaat uit een verhaal met foto's. Bovendien kan er in de ochtend worden deelgenomen aan een gratis workshop 'een klein boekje maken'.

In het middagprogramma komen er 12 dames van respectabele leeftijd gedichten voordragen uit hun poesiealbums. In een nagebouwd klaslokaaltje brengen de dames

gedichten van meester Plet, van Houwelingen en meer. De gedichten worden muziekaal ondersteund met live muziek. Ook zijn er oude foto's, oude poesieplaatjes,

en oude schoolboeken te zien.

Een greep uit het overige aanbod: Cliniclowns, sieraden maken, een demo handwerken, tassen maken, demonstratie rozen maken van crêpepapier, foto raadplaten over oude teksten op Herwijnse gebouwen, workshops vingerbreien, zengtangle tekenen, vertonen oude films, boekrestauratie, sieraden maken met behulp van de magnetron, demonstratie netten breien, een klein boekje maken, enz.

De nieuwe bibliotheek van Herwijnen, gevestigd in het dorpshuis is op zaterdag 18 april geopend. Ze komen met info over tablet en e-readers en e-books. Ook is er een zoektocht door de bieb voor de kinderen. Kinderen kunnen meedoen aan kleurwedstrijden.

Tot slot vindt op deze dag bovendien het Ut zeuvende groeèt dictee der Herrewijnse taol plaats. Dit keer een speciale uitvoering. Niet klassikaal. Iedereen kan heel de dag meedoen. Gevleugelde uitspraken van Rutje over paling, snoek en hazenvangst zijn een onderdeel van het dictee.

Voor meer informatie: jaapenyvonnevanweelden@hotmail.com.