Comedy Kitchen in theater 't Pand

GORINCHEM Comedy Kitchen staat zaterdag 21 maart in theater 't Pand op de planken. De voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 9,50 euro.

Comedy Kitchen biedt een podium en broedplaats voor ervaren en beginnende vrouwelijke stand-up comedians en cabaretiers, opgericht door Jennifer Evenhuis en Soula Notos.Comedy Kitchen is hèt uithangbord voor female comedy in Nederland. Een knallende avond vol stand-up comedy en cabaret dóór vrouwen, vóór iedereen. Drie of vier verschillende comedy- en cabaretacts en een MC zorgen voor een dynamische en verrassende show. Van aanstormend talent tot grote namen, die de diversiteit aan grappige vrouwen uit binnen- en buitenland laat zien. Iedere avond een andere line-up, met als mogelijke hoofdact o.a. Soundos, Yora Rienstra, Dorine Wiersma, Margriet Bolding, Kim van Zeben, Berit Companjen, of Jennifer Evenhuis. MC is Jennifer Evenhuis (finale Cameretten 2009) of Soula Notos (finale Utrechts Cabaret Festival 2011). Een avond met een bite! Kom ook!

Maandag 23 maart is Govert Jan Bach te gast in het Gorcumse theatertje. Vaak wordt muziek gebruikt om in een diepere laag van ons bewustzijn te geraken. Meestal (maar niet altijd) is dat religieuze muziek. Missen, Requiems, Stabat maters en bijvoorbeeld ook de muziek van Arvo Pärt. Tot die muziek behoren natuurlijk ook de Passies die het lijden en de dood van Jezus als uitgangspunt hebben. De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is daar het bekendste voorbeeld van. Traditioneel verankerd in de Nederlandse cultuur sinds 1870 (het jaar van eerste uitvoering), is de Matthäus Passion een inspiratie voor popzangers en voor veel andere uitingen van volkscultuur. Je kunt je dan ook afvragen waarom juist deze muziek van Bach mensen in grote getale aanspreekt en raakt. Andere passionen en ander muziek van Bach doen dat in mindere mate. Drs Govert Jan Bach is pastoraal psycholoog en werkte jarenlang in de geestelijke gezondheidszorg. Deze lezing begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 9,50 euro.

FILMHUIS In het Filmhuis van theater 't pand draait dinsdag 24 maart de film The Railwayman. Dit is het waargebeurde verhaal van een Schotse luitenant (Colin Firth) die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners in Singapore gevangen genomen werd. Hij werd naar een kamp in Thailand gestuurd waar hij werd onderworpen aan verschrikkelijke folteringen, en gedwongen werd om mee te bouwen aan de beruchte brug over de rivier de Kwai. Jaren later lijdt hij nog steeds aan posttraumatische stressstoornis, tot zijn tweede vrouw, Patricia Wallace (Nicole Kidman), hem helpt zijn verleden achter zich te laten door zijn voormalige gevangennemer te schrijven. Aanvang: 20.15 uur. Entree: € 7.00 incl. kopje koffie of thee.