• De Gorinchemse Uitdaging

Corbion wint eerste Maatschappelijk Betrokken Ondernemen award

GORINCHEM Corbion heeft woensdagavond 4 oktober, tijdens de tweede editie van de Maatschappelijke Beursvloer, de Maatschappelijk Betrokken Ondernemen award (kortweg MBO-award) gewonnen. Andere genomineerden waren Heers, Hoogstraten Verpakking, Kringloop Gorinchem, Poort6, Putters advocatuur, Tredion en VGZ. Bestuursvoorzitter Martijn Spijk (directeur Rabobank) overhandigde de MBO-award 2017 aan de winnaar. De Maatschappelijke Beursvloer is een initiatief van de Gorinchemse Uitdaging.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) gaat over het geven van steun aan maatschappelijke initiatieven en om het tonen van betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken in de directe of indirecte omgeving van de onderneming. Een onafhankelijke vakkundige jury beoordeelde de inzendingen en koos een winnaar. De genomineerden werden in het zonnetje gezet voor het helpen van Gorcumse stichtingen en verenigingen met tafels, bureaus en andere spullen, gratis advies, het beschikbaar stellen van ruimte, telefooncentrales, het printen van drukwerk, ICT ondersteuning en nog veel meer.

TIjdens deze tweede editie van de Maatschappelijke Beursvloer die woensdag 4 oktober plaatsvond in theatercafé De Vijfzinnen werden er ook weer mooie matches gemaakt. Zo schonk Fynes Fitness voor 6000 euro aan kantoorspullen een de Spullenbank. En gaat Avres de Werkgroep Vesting Gorkum helpen met een toegangsdeur voor de kazemat bij de Vijfde Uitgang. In totaal waren er 41 matches met een totale waarde van 30991 euro.

Op de maatschappelijke Beursvloer krijgen maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van Menskracht, Materialen en Middelen worden door het bedrijfsleven opgelost met gesloten beurs. In anderhalf uur tijd onderhandelen ze samen over vraag en aanbod. Verenigingen en stichting bieden op hun beurt een tegenprestatie die past bij het karakter van hun vereniging en de match met het betreffende bedrijf.

De Gorinchemse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen door stichtingen en verenigingen te ondersteunen.