• Janus Visser/BDU

Cultureel Café De Vijf Zinnen opent de schuifdeur

GORINCHEM Cultureel Café De Vijf Zinnen opent vrijdag 21 juli om 10.00 uur haar schuifdeuren. Het café is gevestigd in en aan de benedenfoyer van theater De Vijf Zinnen in het gebouw De Nieuwe Doelen aan de Haarstraat in Gorinchem. De ingang van het café is te vinden aan de Varkensmarkt, waar ook het buitenterras gevestigd is. De opening van het café is een van de peilers, waarmee het Bestuur van De Nieuwe Doelen, nieuw leven blaast in de schouwburg, waar de inloop in de voorbije twee theaterseizoenen tanende was.

De ruimte op de begane grond is volledig heringericht. Er is geverfd en getimmerd, er is nieuw sfeervol theatermeubilair geplaatst en er is een podium aangebracht, waarop kleine en grote artiesten regelmatig zullen optreden.

Ook de kaart is onderscheidend. Er wordt goede koffie geschonken, evenals kersverse sappen en smoothies. Er is dagverse appeltaart van Meneertje Appeltaart en wordt een smaakvolle, originele lunch geserveerd. In de middag is er ruimte voor een high-tea of een high-wine. Er zijn diverse speciaalbieren en naast de huiswijn is ook een goede fles te bestellen. Op de leestafel kunnen diverse kranten en tijdschriften worden ingezien.

PROGRAMMA En natuurlijk kunnen de bezoekers er kennisnemen van het aantrekkelijke programma, dat in het komende seizoen in het theater geboden wordt. ,,In het komend seizoen zal theater De Vijf Zinnen echt het Huis van de Stad zijn", melden de bestuursleden Jos Huibers en Ferdinand Biesheuvel. ,,Er is een zeer gevarieerd programma op elk van de drie podia, in het cultureel café, het theatercafé en in de Grote zaal, variërend van kleinkunst, comedy, singer-songwriter, jamsessies, poëzie, opera, klassieke concerten, koren, amateurtoneel en muziektheater. En soms is er een voorstelling van een bekende artiest, zoals Tineke Schouten. Een fiks aantal regionale gezelschappen werkt in goed overleg aan een sluitend programma. Nadrukkelijk zullen ook kindervoorstellingen gepland worden. Een aantal van deze gezelschappen doet de repetities nu al in het gebouw van De Nieuwe Doelen, veelal op het podium. Dus je kunt wel zeggen dat het leven terug is in onze schouwburg."

De officiële opening van het cultureel café vindt plaats begin september, bij de start van het nieuwe seizoen in het theater. Het zal dan tenminste vijf dagen per week geopend zijn. In de maanden juli en augustus is het café geopend op (donderdag), vrijdag en zaterdag.