• Eigen Foto.

Culturele route én smaakwandeling

GORINCHEM Tijdens de culturele zondag op zondag 13 januari zijn in de vesting Gorinchem diverse galeries en kunstinstellingen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Ook vinden er die dag smaakroutes plaats en is het Gorcums Museum gratis toegankelijk.

Het programma van 'Gorcum Vertelt' in restaurant Meneer de Groot op de Langendijk begint 14.30 uur met verhalen over onder anderen Aai de Mauwerd, eens Mister Carnaval. In Het Zevende Huis spelen Diedelie David en het duo Dirom Darom om 14.00 en 15.30 uur. Er is geen entree, maar een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wandel en fiets mee, hoor en proef het verhaal achter de bijzondere toko, de prachtige patisserie en de voor velen bekende chef. Elk eethuisje wordt een half uur bezocht. De chef vertelt iets over zichzelf, de herkomst van de culinaire producten en laat deelnemers iets zien, ruiken en proeven uit de keuken. Deelnemers verzamelen zich om 13.00 uur in de Kamer van de Tussentijd aan de Grote Markt 17. Het programma eindigt 17.00 uur. Kosten zijn 10 euro (incl. heerlijke hapjes) en aanmelden kan via info@huisvaninspiratie.com. Het volledige programma is te vinden op www.culturelezondaggorinchem.nl.

SMAAKWANDELING Donderdag 31 januari (15.00 - 16.00 uur) vindt ook een smaakvolle wandeling plaats in het kader van expositie 'De Smaak te Pakken' en ontwikkeld door Marleen van Zwienen van Jeugdatelier Gorinchem. Door de eeuwen heen is voedsel een grote inspiratiebron geweest voor kunstenaars. In de vesting is er veel voedsel als kunst, maar ook straatnamen kunnen verwijzen naar voedsel, zoals het Bakkerstraatje of de Karnemelksteeg. Wandel mee onder leiding van een stadsgids vanaf de Grote Markt. De wandeling eindigt in de Kamer van de Tussentijd, waar leerlingen van het Omnia College een proeverij houden die past bij de wandelroute. Deelname is gratis, aanmelden via: r.dehoog@gorinchem.nl.