Cursus Bevallen voor twee van Rivas Zorggroep van start in Gorinchem

GORINCHEM - Aanstaande moeders én vaders kunnen vanaf dinsdag 24 februari 2015 in Gorinchem weer van start met de cursus Bevallen voor twee. Tijdens deze korte cursus bereiden de aanstaande ouders zich samen voor op de geboorte van hun kindje. Daarbij gaat de docent uitgebreid in op de ondersteunende rol van de partner bij de bevalling.

Een deskundige docent gespecialiseerd in zwangerschapsyoga geeft uitleg over de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Deelnemers leren onder andere waar de heftige pijn tijdens het bevallen vandaan komt. Goed begrip van wat er gebeurt in het lichaam van een vrouw neemt mogelijke angst en onzekerheid weg, zodat de partners de bevalling met meer ontspanning en vertrouwen tegemoet kunnen zien. De cursus bestaat uit drie lessen van 1,5 uur. Tijdens de lessen komen theorie en praktische oefeningen aan bod.

De eerste cursusbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 februari 2015 van 19.30 uur tot 21.00 uur uur in Verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem. Deelnemen aan de cursus Bevallen voor twee is mogelijk bij een zwangerschap van ongeveer 27 weken en na aanmelding via Rivas Zorglijn 0900-8440 of www.rivas.nl.

De kosten voor deelname bedragen € 105,- per stel. Rivas-pashouders of kraamzorgcliënten van Rivas ontvangen 10% korting. Deelnemers die een Voordeelpas én kraamzorg van Rivas hebben, ontvangen 20% korting. Afhankelijk van de zorgverzekering wordt een gedeelte van deze kosten vergoed.