Cursus Sportief afvallen van start bij Rivas Zorggroep in Gorinchem

GORINCHEM Op woensdag 7 oktober gaat in Gorinchem de cursus 'Sportief afvallen' van start. Deelnemers gaan gedurende veertien weken cursus aan de slag met voeding en beweging: met metingen, tijdens beweegsessies en in workshops. Dat doen ze onder deskundige begeleiding van een diëtist en beweegcoach van Rivas Zorggroep. Zij helpen de deelnemers hun doel te behalen.

,,Door gezonde voeding en voldoende beweging te combineren, verbeteren de deelnemers hun conditie en neemt hun gewicht af", vertelt Rita Dries, diëtist bij Rivas. ,,In vorige cursussen verloren de deelnemers gemiddeld tien kilo in dertien weken." Om de resultaten inzichtelijk te maken, meten ze aan het begin en einde van de cursus onder andere hun vetpercentage, spiermassa en bloeddruk. Verder bekijken ze hun voedings- en eetpatroon.

Van de diëtist van Rivas krijgen de deelnemers praktische tips en adviezen over gezonde voeding. Dat gebeurt tijdens zes interactieve workshops. Daarnaast komen de deelnemers wekelijks in beweging. De beweegcoach staat tijdens deze sessies de deelnemers bij met een passend beweegprogramma.

Om de weg naar een gezonde leefstijl een impuls te geven, volgen de deelnemers tijdens de cursus het proteïnedieet. Dat betekent dat ze het ontbijt en de lunch vervangen door een shake. Zo voorkomen ze een hongergevoel en kunnen en kunnen ze 's avonds gewoon mee-eten met de warme maaltijd.

De cursus Sportief afvallen start op woensdag 7 oktober en de beweegsessies vinden plaats van 19.15 - 20.15 uur in Gorinchem. Op zes woensdag en vindt er voor de beweegsessie een workshop over gezonde voeding plaats van 18:45 tot 19:15 uur. Deelname aan deze cursus kost € 265,- per persoon (inclusief alle metingen, begeleiding en proteïnedieet) en is alleen mogelijk na aanmelden bij het secretariaat van het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl van Rivas via telefoonnummer (0183) 64 43 40. Dit kan op werkdagen van 8:30 tot 12:30 uur. Mailen kan ook: vodi@rivas.nl.