• import

D66 uit zorgen om bewoners Torenflat

GORINCHEM Ilhan Tekir, fractievoorzitter van D66, maakt zich zorgen om het woongenot van bewoners van de Gorcumse Torenflat in de Haarwijk. ,,U hoeft maar de lift in te stappen en u begrijpt wat ik bedoel."

door Tim Hartman

De Torenflat werd in 2016 door woningcorporatie Poort6 verkocht aan De Molen Vastgoed Beheer. ,,Een belangrijke voorwaarde bij de verkoop was een grondige renovatie, gelet op de slechte staat van onderhoud", startte Tekir donderdagavond zijn bijdrage tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad. ,,Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en is het woongenot van de inwoners er niet bepaald op vooruit gegaan. En dat terwijl de nieuwe eigenaar wel meteen de huur heeft verhoogd."

,,Een kwalijke zaak", zo vindt Tekir, die verwijst naar de prestatieafspraken die gemaakt zijn met Poort6. De fractie van D66 ontving dermate veel klachten van bewoners dat zij zich afvraagt of het college van burgemeester en wethouders ook bekend is met die klachten en of de afspraken uit de koopovereenkomst überhaupt wel worden nageleefd.

Tekir vroeg het college bovendien of de gemeenteraad een renovatieplan van de Torenflat zou kunnen ontvangen. Omdat het college nog niet op de hoogte was van de vragen die D66 zou stellen, kon het donderdag nog geen antwoord geven.