Dag van de Mantelzorg: High Tea voor mantelzorgers

GORINCHEM De gemeente Gorinchem houdt in het kader van de Dag van de Mantelzorg op zaterdag 19 november van 14.30 tot 17.00 uur een High Tea in 't Gasthuis. Alle mantelzorgers die bij het Steunpunt Mantelzorg zijn geregistreerd hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Iedereen die in Gorinchem woont en mantelzorger is, kan zich inschrijven bij het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Gorinchem. Ook jongeren die voor een ouder, broertje of zusje zorgen kunnen zich aanmelden en meedoen aan de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar is het thema: mantelzorg doe je samen.

Naast de High Tea, krijgen mantelzorgers informatie bij verschillende stands en kunnen zij andere mantelzorgers ontmoeten. De middag wordt omlijst door de band "United by Music". De muzikanten hebben een verstandelijke beperking en zijn zo getalenteerd dat ze in binnen- en buitenland optreden. Er is ook een stand van Mercy ships waar kleine cadeautjes kunnen worden gekocht. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan het ziekenhuisschip de Africa Mercy, dat gratis medische zorg biedt aan de allerarmste ontwikkelingslanden.

De Dag van de Mantelzorg wordt elk jaar georganiseerd als blijk van waardering voor al het werk dat mantelzorgers doen. Een mantelzorger is iemand die voor een familielid, partner of vriend zorgt die ziek is of een beperking heeft. Ook ondersteuning van een familielid in het ziekenhuis, een woonvorm of een verzorgings- of verpleeghuis, valt onder mantelzorg.

We Helpen is een campagne gestart om mantelzorgers te helpen bij klusjes waar zij niet aan toekomen. Denk aan een schilderij ophangen, de zolder opruimen, oude spullen naar de kringloop brengen, de heg knippen en dergelijke. Op www.wehelpen.nl/dagvandemantelzorg is alle informatie te vinden en kan een hulpvraag of aanbod geplaatst worden.

Het Steunpunt Mantelzorg biedt een luisterend oor, geeft informatie en advies, organiseert bijeenkomsten en brengt het aanbod in kaart van cursussen en themabijeenkomsten. Aanmelden kan via telefoonnummer 0183-659 549 of per mail mantelzorg@gorinchem.nl.

Wethouder Welzijn Hans Freije is zaterdag 19 november aanwezig om de mantelzorgers van harte welkom te heten.