• Rotaryclub Gorinchem, Santarun 2016

    Köppen Marcel

Damen Shipyards al tien jaar sponsor van Santa Run

GORINCHEM Rotaryclub Gorinchem organiseert op zaterdag 23 december 2017 alweer de tiende editie van de Gorcumse Santa Run. Iedereen die mee wil doen kan zich inschrijven om ook mee te lopen tijdens dit prachtige evenement.

door Mike Rijnders

Een succesvol evenement als de Santa Run kan niet bestaan zonder sponsoren. Voor de tiende keer is Damen Shipyards één van de dragende krachten van de organisatie. Jan-Wim Dekker, algemeen directeur van Damen Shipyards en lid van Rotaryclub Gorinchem, legt uit waarom het bedrijf het belangrijk vindt om onderdeel te zijn van de Santa Run. ,,De wortels van Damen Shipyards liggen in Gorinchem. Ons bedrijf is (onder andere, red.) hier gevestigd en wij voelen ons betrokken bij de omgeving. In principe sponsort Damen Shipyards alleen als het betrekking heeft op maritieme of lokale doeleinden, dus in dit geval is de Santa Run een prachtig evenement om iets terug te doen voor Gorinchem." Zelf heeft Dekker ook enkele keren meegelopen, waardoor hij het iedereen aan kan raden om mee te doen. ,,Ook bij ons bedrijf proberen wij zoveel mogelijk mensen te stimuleren om mee te doen aan de Santa Run. Het is goed dat het evenement er is, maar bovenal gewoon heel erg leuk. De sfeer is fantastisch en het is zowel in het bedrijfs- als verenigingsleven positief voor de teambuilding. Een evenement als de Santa Run is belangrijk voor de levensvatbaarheid van Gorinchem", besluit Dekker.

'ROLSTOELTOEGANKELIJK' Dit jaar heeft de organisatie van de Santa Run het voor de eerste keer mogelijk gemaakt dat mensen in een rolstoel gratis deel kunnen nemen aan het evenement. Met dank aan de sponsoren heeft de organisatie er voor gezorgd dat zowel de mensen in rolstoel als hun begeleiding welkom zijn bij de Santa Run. Inge Burg, ook lid van Rotaryclub Gorinchem alsmede actief in de Stichting Santa Run, heeft zich nadrukkelijk bezig gehouden met de organisatie omtrent de deelnemers in rolstoel. ,,Taxi Haars heeft aangeboden om het vervoer te verzorgen vanuit bijvoorbeeld woonzorgcentrum De Schutse. Daarnaast zijn er leerlingen van het Omnia College die helpen met het duwen van de rolstoelen", vertelt zij. Het is de eerste keer dat de Santa Run gratis toegankelijk is voor de rolstoelers en hun begeleiders, waarmee de organisatie blij en trots is om dit jaar deze aanvulling te kunnen geven aan het evenement. ,,Het is natuurlijk belangrijk dat deze mensen niet vergeten worden. Omdat het evenement tien jaar bestaat, is het ook leuk om iets extra's of iets anders te kunnen doen. Ik denk dat dat hiermee goed gelukt is", aldus Inge Burg. Inschrijven voor de Santa Run is overigens voor alle deelnemers nog steeds mogelijk.

Voor het aanmelden van een gratis duo-deelname voor een rolstoeler: gorinchem.sanatarun@gmail.com. Verder zijn de kerstmannenpakken zijn te koop bij de 4 verkooppunten: Bruna (Piazzacenter), Plus Elbert van den Doel (Wiardi Beckmanplein), Primera (Arkelstraat) en Run2Day (Langendijk). Daarnaast kan men ook online terecht via gorinchem.rotarysantarun.nl/inschrijven of via Facebook (Santa Run Gorinchem).